Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelica, Sara och ”Ödlan” dressyrens klassvinnare

Gävle ryttarsällskap tog dubbelseger i söndagens Toyota Cup omgång 2 genom Angelica Lundin och Ann-Christin Ekström.
Högbo RK tog den tredje fullpoängaren genom Sara Haglunds seger i Storvik Ovansjö RK:s hästdressyr.

Annons

Ann-Christin Ekström:

”Ödlan” tävlar nu för Gävle RS. Hon red egna Püpols Bacardi till seger i högsta klassen, Lätt A:1, på 71,56 procent.

Ockelbos Therese Stefansdotter ledde länge med sin Million på 70 procent. Men till sist blev hon snuvad på den blågula och fick nöja sig med en blå prisrosett. Men bara 79 hundradels procent efter blev ”Ödlans” klubbkompis Isabelle Berg trea med sin Toulouse.

Angelica Lundin:

Det var den inledande Lätt C:1 som 22-åriga Angelica vann med Latina på 67,04 procent.

Hemmaklubben fick åtta Toyota-poäng genom andraplacerade Linnéa Sverkström Witte/Douglas på 61,48. Både tävlingsledaren Victoria Åberg på sin Oralie och Hofors bastante lektionshäst Irtiss (lettländskt halvblod) gick på 60 procent, men det allmänna omdömet avgjorde tredjeplaceringen till ”Vickans” favör.

I Lätt B:1 blev Angelica och Latina fyra.

Angelica är medryttare på Trödjebon Petra Forsmarks märr. Angelica rider henne två gånger i veckan. Det här var den andra dressyrtävlingen.

– Vi tog idag våra första placeringar i dressyr någonsin.

– Jag tränar själv. Jag tränar inte så mycket dressyr med henne. Jag har ridit för Fredrik (Böhling) i Lervik. Petra underhåller henne mellan tävlingarna.

Sara Haglund:

Det var Lätt B:1 som 18-åriga Sara Haglund vann med sin första och nyinköpta ridhäst Iskander på exakt 70 procent. Efter tre månader var det nu dags för första tävlingen. Och det blev seger direkt!

– Jag tyckte B:1-an passade bra när jag skulle testa hur han är på tävling, om han blir nervös och spänd, men han skötte sig.

Eva Åhlander och Fredrik Böhling är Saras tränare. Det var Fredrik som förmedlade hästen från Tyskland.

– Att rida Lätt A-klasser. Jag hoppas han ska kunna gå stadigt där. Därefter att kunna rida Medelsvår. Men vi har mycket att träna på.

- Jag vill rida SM!

– Ja det skulle väl vara kul.

Sandra Hillkvist Bär/Fripon du Val blev tvåa på 65,17 procent och värdklubbens Maria Eriksson red in sin Westal som trea.

Mer läsning

Annons