Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cissi Hanssons stora dröm

Cecilia ”Cissi” Hansson har som sin stora dröm att nå eliten på hopparenorna – i och utanför landet.

Annons

Som Sporten berättade för 14 dagar sedan är Cissi den etablerade hoppryttaren som blivit egen företagare – föreståndare för älgparken på Kybacka gård i Rörberg.

– Drömmen är att stallets alla hästar går i Svår hoppning. Men så enkelt är det inte: Jag vill att allt ska hålla hög klass, såsom både häst- och stallskötsel, veterinärvård, ridunderlag, samt ridning och träning. Det är det enda sättet att nå toppen på, tror jag. Och att hålla sig kvar där, vilket är mitt mål.

Så här har det gått i år:

– Över förväntan. Jag var inställd på ett mellanår, då jag sålde min bästa häst Pedro i januari och gick från att vara Young rider till senior vid årsskiftet 07-08. Men när Navidad fick kliva upp som förstahäst, visade han att det fanns ett snäpp till i kapacitet. Han och jag har i år varit placerade internationellt i Neu Stadt-Dosse i 1.40-klasser, samt tagit 1.50- och 1.45-placeringar på nationell nivå.

– Med Pedro har jag lärt mig det mesta. Jag köpte honom som 6-åring och hade honom som Junior- och Young rider-häst. Med Pedro tog jag mina första 1.50-placeringar och debuterade även internationellt med honom.

– Vi fick tävla internationellt i Lummen, Gera, Falsterbo, Hartzlake, o s v. Och Marcus Ehning lånade Pedro till Hamburg-derbyt i 1.55-hoppning. Det var helt otroligt att se Pedro under en av världens absolut bästa ryttare!

– För att kunna satsa vidare, köpa in yngre hästar o s v, beslutade jag mig för att sälja Pedro när min Young rider-tid var över. Jag kommer alltid att vara tacksam för all rutin och framgång, allt han gett mig under de fyra år vi hade tillsammans.

Som hopp inför framtiden har Cissi köpt in ett antal yngre hästar i blandade åldrar. Den Cissi pratar varmast om är den 6-årige hingsten Rico, som hon köpte i juli och de gjorde en fin insats i Falsterbo i 6-årschampionatet Scandinavian Open.

Och även gjort några felfria rundor i 1.30-klasser under hösten. Några hästar har även hunnit bli sålda.

– Det kan kännas svårt att sälja en häst som man tror väldigt mycket på. För mitt mål är att leva på hästnäringen och då måste man emellanåt sälja - tyvärr, avslutar Cissi.

Mer läsning

Annons