Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida i Globenkval

Högbo ridklubbs Frida Andersson, 15, red sin D-ponny Cherrys Child Cherokee i kvalet till Globen Ponny Kür, där de fyra främsta får tävla i Globen. Frida och ”Iggi” blev tia i kvalet.
– Det var roligt, lärorikt och samtidigt svårt. Det är väl bra att vara en av de elva bästa i Sverige, säger Frida, som var med och kvalade till ponnydressyren i Globen.

Annons

Efter tio kvaltävlingar, som gick i klassen FEIs Mästerskap, togs de elva bästa ut till kvalfinalen, som reds i Kür i samband med Lag-SM i Nordhalland, vilket Sporten har refererat om tidigare.

Finalisterna i Globen Ponny Kür Cup utöver Elena Garcia Peterson/Lotus II, Sjövillan, är Marina Mattsson/Champagner, Willand, Sofia Matteoni/Joshua, Södertälje, Martina Holzt Karlsson/Felix, Falkenbergsorten.

Gladast av dem alla var Elena Garcia Pettersson på den Lotus II som tidigare ägdes och med stor framgång tävlades av Sara Henrietta Bergström Källström.

Hon var två hundradelar från Globens första Ponny-Kür final i fjol. I år är Elena Garcia Pettersson, 16, en av fyra ponnyfinalister tillsammans med Lotus.

– Jag har varit på tävlingarna varje år sedan jag var liten och nu får jag rida i Globen. Det är mäktigt och en dröm som går i uppfyllelse. Det säger 16-åriga Elena som är en fyra ponnyryttare som får värma upp bland världens bästa dressyrryttare och testa världscuparenan på riktigt. I fjol var första gången som ponnyerna travade in i Globen.

Fjolårssegraren heter Marina Mattsson.

Mer läsning

Annons