Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GRS visade bredden

Gävle ryttarsällskap har haft sin traditionella luciashow i ridhuset på Lerviks ridcenter – inför fullsatta läktare.

Annons

Där har lucior med tärnor och tomtar skridit fram ända sedan klubben flyttade dit från Tolvfors i mitten på 1980-talet. Men i år var den mer påkostad än vanligt.

– Den här gången satsade vi extra mycket pengar och energi på att visa vilken bredd ridskolan har, sa Catrin Engelbrekt i GRS.

Pegasus öppnar den förväntansfulla föreställningen. En jazzig version av ”Bjällerklang” ljuder i högtalarna när flickor i åldrarna 12 till 17 år rider in på ponnyer. Så var det dags för Birgitta ”Gitta” Sjöberg att med sin häst Il Primero visa hur en föredömlig dressyr ska se ut. En kör av både pojkar och flickor tar plats och sjunger ”Sankta Lucia” mycket vackert och stillsamt. Årets lucia i vit skrud rider in med tärnor och små tomtar efter sig. På huvudet har hon en krona med levande ljus och tärnorna har glitter runt hjälmarna. Den yngsta tärnan i processionen är bara fyra år gammal och rider förstås på den minsta ponnyn. När kören stämmer upp i ”När det lider mot jul” blir den total – den fridfulla julstämningen.

Mer läsning

Annons