Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Henrietta blev årets galadrottning

OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson (hoppning) blev galakung när årets upplaga av Ryttargalan gick av stapeln. Drottningtronen erövrade vår egen dressyrprinsessa Sara Henrietta Bergström Källström. Den 18-åriga Kungsgårdstjejen var nominerad i två kategorier och vann båda!

Annons

Ryttargalan anordnas traditionsenligt på restaurant Tyrol i Stockholm, inför den fullbokade arenan tillkännagavs Sara Henrietta som vinnare i kategorin ”Morgondagens Stjärna” i dressyr.

– Fruktansvärt roligt och nervöst, är Sara Henriettas kommentar.

– Jag var verkligen mest orolig över att behöva gå upp på scenen inför alla dessa människor. Det är liksom inte jag, fortsätter hon.

– Bra faktiskt. Jag hade förberett ett tal, det måste man ju ifall man vinner. Väl uppe på scenen var talet som bortblåst ur skallen.

– Det är väldigt många inblandade i en sån här satsning, men jag riktade ett speciellt tack till min häst Garcia, min stora sponsor, mamma och pappa samt framför allt min tränare och mentor Jan Brink.

I kategorin ”Årets Komet” koras inte pristagaren av någon jury, utan röstas fram av allmänheten. Även här segrade Sara Henrietta!

– När mitt namn kom upp på tavlan, förstod jag först inte att det var sant. Att människor från hela Sverige hade röstat just på mig! Det var en fantastisk, obeskrivlig känsla! Väl uppe på scen igen var det bara att på darrande ben buga allra ödmjukast för alla som varit med och sagt sin mening. Jättetack till alla er här hemma, som var med och röstade och stöttade mig!

– Tack vare mina sponsorer har jag möjlighet att åka ut och tävla utomlands. Jag ska konkurrera så mycket i den internationella cirkusen som möjligt. Börjar med att åka till Spanien med min häst Ginatricot Diezel i mitten av februari. Han är inte helt klar för uppgiften, men vi båda behöver erfarenheten och träningen. Ginatricot Garcia har en lugnare period, men när jag kommer hem ska hon också med till Holland, Belgien och Österrike. Det enda sättet att kunna motsvara mina egna högt uppsatta förväntningar är att tävla mot de allra bästa i Europa. Först då vet man var man står, avslutar hon målinriktat.

 

Mer läsning

Annons