Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två starka lag gör upp om finalplatser - så här körs Elitallsvenskan

Snart är det dags för Sveriges bästa lag i hoppning att starta resan mot SM-medaljerna. Men först ska två Gävle-lag ta sig vidare från Elitallsvenskan. – Att rida i laget ligger högt på önskelistan hos våra ryttare, säger CIA Tenggren, lagledare för Gestrike Sportryttare.

Annons

Den sista veckan i mars startar Folksam Elitallsvenska och de bästa hopplagen i serien kommer att göra upp i finalerna i Strömsholm och Falsterbo i slutet av juli och början på augusti. Både Gävle Ryttarsällskap och Gestrike Sportryttare är med i kampen.

– Att rida i laget ligger högt på önskelistan hos våra ryttare, vi tycker att allsvenskan är jätterolig, berättar Cia Tenggren som är lagledare för Föreningen Gestrike Sportryttare i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet, och fortsätter:

– Framförallt betyder det mycket för gemenskapen i klubben. Och det är motiverande för att göra en bra försäsong. Det kan ju ta emot att gå ut och träna när det är kallt och mörkt, men eftersom allsvenskan startar så tidigt på året är det bara att gå ut och köra. Det gör verkligen gott att tvingas komma igång.

Klubben håller till utanför Jäderfors utanför Sandviken. Uppladdningen för årets upplaga av Elitallsvenska har redan börjat.

– Vi åkte iväg på en gemensam träning för Peter Eriksson. Det var jättebra och gav både träning och chans att prata uppladdning inför säsongen, berättar Cia Tenggren i pressmeddelandet.

LÄS MER: GRS vann hemma – och även serien

Det är tredje året som klubben deltar i Elitallsvenskan. För dem är målet självklart en finalplats.

– Vi vill absolut ta oss till finalen i Falsterbo. Vi har varit trea i norra zonen två gånger tidigare och red semifinalen på Strömsholm förra året.

För klubbarna i norra zonen startar serien med tävlingar i Umeå veckan 13. Omgång två och tre körs i Gävle under vecka 15. Till den första omgången är 20 av 30 licenserade ryttare i klubben anmälda, trots att det är lång resväg - runt 50 mil.

– Det är en väldigt fin tävling. Det blir en kul gemensam start. Även de som rider de lite lägre klasserna inspireras av de som rider i laget.

LÄS MER: Cia och Dai Dai S vann årets premiärhoppning

Ungefär tio stycken av ryttarna i klubben kommer att delta i lagtävlingarna under säsongen. Det som avgör är dagsformen.

– Jag försöker att använda så många ekipage som möjligt under säsongen. Om vi hamnar i Falsterbo vill jag ha många ryttare att välja på, säger Cia Tenggren.

I norra zonen, som Gestrike SR tillhör, ingår alltså också Gävle RS från regionen. Ovan ser du den lottade startordningen.

Mer läsning

Annons