Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans ridsportlista

Sportens ridsportskribent Bengt Carlsson listar det viktigaste som hänt i stall, i ridhus och på tävlingsbanorna under veckan som gick.

Annons

Camilla Nöjd

… i söndags på Lag-SM i Hofors efter dotterns deltagande med sin ponny på hemmaplan:

– Jiiipiii vilket glädjerus! Idag avslutade Filippa och Phillen på dressyr-straffen och vann sin klass på 53 straffpoäng. Efter en fantastiskt fin dressyr och felfri hoppning avslutade de med en klockren terräng som var precis 15 sekunder snabbare än optimaltiden. Grattis min bästa godbit, nu ska jag söka dispens som jag lovat och så hoppas vi att de kan godkänna att en 11- åring kan få rida Stil-SM!

Hofors Ridsällskap

… efter att 100 ideella klubbfunktionärer har arrangerat årets Lag-SM i fälttävlan i helgen: Ponnymamman Malin Olsson skriver på Facebook: ”Vad ryktet säger så har vi gjort en kanontävling i helgen. Detta gjorde vi alla tillsammans med ett glatt leende, både sena kvällar och heta sommardagar. Alla har jobbat otroligt ihärdigt!

Felicia Lång

… i Gävle RS, som kom 3:a i Norrlandsmästerskapen i hoppning i Sundsvall på sin B-ponny Vivana och 8:a på sin D-ponny Joyful News. Felaktigheter i poängräkningen för kategori B gjorde att resultatprogrammet ännu inte är uppdaterat, men efter många turer hit och dit kom Felicia och Vivana även 3:a i den första deltävlingen.

Frida Fastesson

… i Högbo RK, efter första felfria ritten på 6-åriga Calibra i Orsa:

– Hennes första felfria 1.00 meter i karriären. Hon har inte gjort så många starter men hela tiden varit nära clear round och nu kom den äntligen. Väldigt gullig och okomplicerad häst.

Roger Olsson

… Intermediairedomaren som håller dressyr-clinic på Gävle Fältrittklubb torsdagen den 28 augusti kl 18.30. Temat är Grundridning - Utbildningsskalan. Medlemmar 50 kr, övriga 100 kr.

Nästan på listan

… Anna Grönberg i Högbo RK som efter en lång rad av framgångar med sin ”guldklimp” Brandy för tillfället ligger och nosar sig uppåt placering men når inte riktigt ända fram. Godkända 62 procent på GRS i helgen räckte inte ... Men kom igen nu Anna!

Mer läsning

Annons