Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnmarks nonchalans stal festen för storpublik

Jag måste tyvärr skriva om domaren.

Ulf Rönnmark från Stockholm gjorde, som jag tycker, en fullständigt katastrofal insats i Läkerol Arena.

Det brann till hos övertända spelare och jag vill inte alls försvara en del övertramp både i Brynäs och hos Djurgården.

Men det här var inte hockey.

Annons

Och den som var mest pinsam i sitt utövande var domare Rönnmark. Han är så förskräckligt nonchalant så jag blir upprörd. Han tar inte uppdraget på allvar, ser oseriöst på sin uppgift och struntar i att lyssna på de som vet bättre.

Stäng av Ulf Rönnmark fram till dess han har ändrat attityd.

Ulf Rådbjer är likadan, kanske till och med värre, dessa herrar är ett problem för svensk hockey.

Det får inte gå till på det här sättet.

Rönnmark hade ingen känsla för spelet och nonchalerar de mest grova regelbrotten och tog utvisningar för de mest bagatelliserade situationerna och – och de som inte var utvisningar.

Domarna har varit hårt kritiserade tidigare och det tycker jag är helt riktigt. Match efter match har förstörts av inkompetenta domare som tappat allt känsla för spelet, skapat en nonchalans som är upprörande, gjorts sig själva till huvudpersoner, dömt efter spelarnamnen på tröjorna och till lag.

Rönnmarks insats var det värsta jag varit med om på många säsonger.

Jag har inte utrymme för att ta alla felaktiga utvisningar här.

Men de mest bisarra, Sundqvists interference, Dackells crosschecking, Anderséns tripping, Granströms holding och Nolanders high sticking. Det är Brynäsutvisningarna.

Det fanns en fem, sex, Djurgårdsutvisningar också som också var helt felaktiga.

Dackell försvarade sin målvakt, som man ska göra, satte upp klubban mot en djurgårdare som föll pladask - utan att Dackell knappt nuddat honom.

Det borde Rönnmark se. Men Rönnmark skiter i det, han är inte intresserad, blåser i sin pipa och bryr sig inte om rätt eller fel.

När Rönnmark insåg att han gjort fel kompenserade han det, som när han tog Dackell för crosschecking, trettio sekunder efter det tog han Nicklas Danielsson för interference. Kompensation lång väg och riktigt pinsamt.

Så där rullade de på i två perioder. 34–32 i utvisningar. 7.55 minuters power play för Brynäs och 10.37 för Djurgården.

Det var horribelt. I en snäll match där man i stället för att ta ett rejält slagsmål stod och petade varandra med handskarna i ansiktena.

Så händer det kanske mest märkliga, i sista perioden tar han inte en enda utvisning, allt får passera. Klara regelbrott viftar Rönnmark bort som en flugskit i karamellskålen.

För att få bort svaga domarinsatser måste man införa tvådomarsystem. Det är ett måste menar många. Jag själv är tveksam. Det medför en kostnad på 6 miljoner kronor och de som ska betala anser det är för dyrt.

Men man kanske ska börja med att prata med Rönnmark, Rådbjer, även Lärking kan få vara med, att det är idrott på elitnivå de dömer och att deras nonchalanta attityd kan kosta miljoner för klubbarna.

Matchen då?

Så mycket till hockeymatch blev det nu inte. Spelarna var övertända och ville för mycket, det blev varken hackat eller malet, och tyvärr blev den stora hockeypubliken blåst på hela konfekten.

Brynäs har åtta skott på två perioder. Det är för dåligt, det håller inte på hemmaplan, jag är besviken och mest för att jag kanske först nu börjar inse att Brynäs går mot en tung och besvärlig vårsäsong.

Men då är inte jag med, förlåt, det hoppas jag vara, men jag slipper tycka till här.

Djurgården var det bättre laget och låg närmast segern.

Konstaterade efter 1–2 mot Modo att många är trötta i knoppar och kroppar.

Det syntes ännu klarare i går. Steve Dixon och Markström var de ende som var fräscha. Och jag begriper inte att Czarnecki låter Widing spela i byte efter byte. I går var Widing en belastning för laget, några idiotiska roughingutvisningar och dålig tajming, mer än en tillgång.

Jag hoppas att Brynäs utnyttjar vilan ordentligt. Det behöver de.

”Rönnmark hade ingen känsla för spelet och nonchalerar de mest grova regelbrotten och tog utvisningar för de mest bagatelliserade situationerna och – och de som inte var utvisningar”.

Mer läsning

Annons