Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidstjärnan byter klubb

Emil Jönsson byter klubb. Årsundas skidstjärna kommer från och med nu tävla för IFK Mora.

Annons

Emil Jönssons sambo Anna Haag har tävlat för IFK Mora i många år. Nu blir paret också klubbkamrater.
IFK Mora kommer som övergångssumma att sätta upp ett stipendium för unga skidåkare i Gästrikland.

Skidknallen presenterades vid en presskonferens i Mora på onsdagseftermiddagen.

- Jag har känt mig som ”Moring” i flera år och känner de flesta killarna. Jag har kommit klubben väldigt nära, genom Anna, berättar Emil Jönsson i pressmeddelande..

- Jag har bland annat testat skidorna år Mora när de har åkt stafett, något som jag inte har kunnat göra, men som jag nu längtar efter att få göra! Jag är oerhört glad att få komma till Mora, jag har alltid sagt att den här klubben är som ett litet landslag, de är seriösa på alla plan; vallning, service och så vidare.

- Dessutom har de ett helhetskoncept – under eliten är tillväxten stark, genom den otroligt breda ungdomsverksamheten. Klubben är som en liten familj och den ville jag vara en del av.

Emil Jönsson har trots att han slog igenom på världsnivä vintern 2006-2007 varit sitt Årsunda trogen. 

- Ännu en anledning till att jag gärna ville hamna i IFK Mora var att de också tänker på min moderklubb Årsunda IF, säger Jönsson. Genom övergången kommer vi via IFK Mora att kunna sätta upp ett stipendium för utveckling av nya talanger inom Årsunda IF. Därför känner jag att min klubb verkligen får någonting tillbaka, trots att jag inte längre tävlar för dem. Denna överenskommelse är, såvitt jag förstår, helt unik och jag uppskattar den mycket

Därmed har Gästrikland på kort tid tappat två framträdande individuella idrottare. Förra veckan valde medeldistanslöparen Johan Walldén att lämna Gefle IF för Spårvägen. Walldén blev i somras svensk mästare på 1 500 m.

Mer läsning

Annons