Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släktforskare i vägen för orienterings-SM

Släkten är värst. I alla fall just nu i orienteringen där Släktforskardagarna 2012 tvingar Gävle OK att flytta på sitt sprint-SM.

Annons

En lösning kan bli Strömvallen.

GOK har under en längre tid jobbat med tävlingsområdet för den modernast orienteringsdistansen, sprint, och bestämt sig för köra tävlingen i Boulognerskogen, bitar av högskoleområdet och villastan.
Som start- och målplats hade man tänkt använda högskolan.

Men där tar det stopp. För just den 25–26 augusti nästa år arrangeras Släktforskardagarna på Högskolan i Gävle, ett evenemang som faktiskt lockar mellan 4 000 och 5 000 besökare.
– Mycket olyckligt förstås. Vi hade haft kontakt med Högskolan och diskuterat. Men jobbade länge med ett annat datum, men sedan blev det så att den här släktforskarföreningen skrev kontrakt först, berättar Pär Jonsson, tävlingsledare.

GOK kontaktade Sveriges orienteringsförbund för att få ändra datum – men fick nobben.
– Men vi tycker att det här är så intressant med sprint-SM i centrala Gävle, så vi övervägde aldrig att helt lämna ifrån oss arrangemanget, säger Jonsson.
– Nu har vi suttit och diskuterat med eventansvariga på Gävle kommun, för att hitta en nya arena.

Svaret kan bli – Strömvallen.
– Egentligen är det inte helt maximalt eftersom den ligger i utkanten av tävlingsområdetet. Högskolan hade varit perfekt. Men även om vi tvingas göra lita avkall på kvaliteten på banorna, så kommer det här att bli bra till slut.
– Vi har även varit i kontakt med Göran Andersson, som är den som hjälper till med arrangemang på orienteringsförbundet och han har sagt att det här kommer att fungera.

Ett annat alternativ är Stora Vall, men Strömvallen har fördelar som just ström, vatten, utrymmen, läktare (!), internet och kisoker.
Ett annat problem är naturligtvis att Släktforskardagarna gör att hotell fylls till bristningsgränsen i Gävle-Sandviken just den här helgen.
– Även av den anledningen är kollisionen olycklig, men vi får väl vända på det. Det blir verkligen mycket folk på orienterings-SM i det här området, säger Jonsson.

• När måste ni spika planerna nu?

– Vi ska försöka bestämma oss så fort som möjligt. Det får ju inte vara allsvenska fotboll heller samtidigt, men där har vi kontakt med Gefle IF, säger Pär Jonsson.

Mer läsning

Annons