Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg: Bissen Brainwalk matchens höjdpunkt

Det är som det är. Det blir som det blir.

Det är bara att instämma med SAIK-tränaren Daniel "Zeke" Eriksson inför avslutningen av elitserien, fast det ska kanske poängteras att när han rycker på axlarna så är det inte av uppgivenhet.

Men det är som det är, och blir som det blir på tisdag.

Broberg eller Bollnäs först – Villa-Lidköping eller Hammarby lite längre fram.

Annons

Gårdagen var en rätt medelmåttig och från SAIK:s sida oinspirerad match i Göransson Arena innan man ryckte upp sig, vände – och ryckte ifrån IFK Kungälv till 6–2.
Men spelet var inte det häftiga med matchen, utan att den ingick i SAIK:s engagemang i Bissen Brainwalk. Här har SAIK gått in med hundra procent, allt för att stötta den tidigare VSK-spelaren Mathias "Bissen" Larssons insamling till förmån för hjärnforskning.
Ibland kan jag få för mig att det här för sånt här idrotten finns till, och det här med resultat och segrar bara är en biprodukt.

SAIK kan, trots åkturen i tabellhissen som började några matcher efter tränarbytet, inte längre påverka något.
Det ser ut att bli fjärde plats i årets elitserie, och därmed får man inte bestämma nånting.
Inte vilken motståndare som man vill ha i kvartsfinal, eller vilken motståndare som det kan bli i en eventuell semifinal.

Västerås tog sig samman och vann, och därmed spikades slutspelslagen.
På övre halvan Hammarby, Villa-Lidköping, Edsbyn och SAIK – och på den undre Broberg, Bollnäs, Vänersborg och Västerås SK.
Som tabellen ser ut just nu, och vad det mesta pekar mot – så heter SAIK:s motståndare i kvartsfinalspelet Broberg eller Bollnäs.
Det är nämligen högst troligt att Hammarby väljer Västerås SK, och Villa-Lidköping kan mycket väl tycka att en kort bussresa till Vänersborg är en bra start på färden till Friends Arena.
Sedan skulle alltså Edsbyn plocka motståndare – och välja mellan hälsingekollegorna Broberg (som man slog i går med 5–2) eller Bollnäs.

SAIK har i möten med Bollnäs och Broberg vunnit en match och förlorat den andra. Bollnäs körde man över hemma med 7–0 i början av säsongen, och föll sedan på Sävstaås med 4–5 när segersviten bröts före VM-uppehållet.
Broberg vann i Göransson Arena, medan SAIK vann på Hällåsen (6–4 respektive 4–7).
Det är som det är. Det blir som det blir.

...fast lite måste man ju ändå spekulera. Jag utgår från att SAIK sänker stackars Ljusdal en gång till, men det skulle kunna bli så att Edsbyn passerar Villa-Lidköping genom att slå Vänersborg borta, samtidigt som Villa förlorar borta mot Broberg.
I valet mellan Villa-Lidköping och SAIK som eventuella semifinalmotståndare, är det inte helt otroligt att Hammarby skulle välja SAIK.
Och jag är faktiskt helt övertygad om att SAIK hellre möter Hammarby i en semifinal än Villa-Lidköping.

...det är ändå stor humör att Hammarby mycket väl kan vinna SM-guld på AIK:s blivande hemmaarena Friends Arena.

Den största dramatiken i elitserien finns nu kring kvalstrecket. Där Gais och Kungälv ligger ovanför på 21 respektive 20 poäng och Sirius och Vetlanda under med 20 poäng.
I den sista omgången har Gais Vetlanda borta. Jag är rätt säker på att Magnus Muhrén gärna hoppar över ett kval och gör den sista elitserieomgången till sin sista match i Gais innan hemflytten till Sandviken.

Bäste målskytt i SAIK? Inför den avslutande matchen mot Ljusdal har Christoffer Edlund gjort 37, och Erik Pettersson 36.

Det är som det är. Det blir som det blir.
Häftigt alltså.
Det är det faktiskt alltid i ett bandyslutspel, speciellt nu när alla lagen jagar den historiska finalen i Friends Arena.

Mer läsning

Annons