Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg: En man i Brynäs kokade - men det var ju efteråt

Jaså, har ni hockeyfest?

Var då?

0–4 mot Frölunda i en Läkerol som var packad från nedsläpp, men blev allt glesare och allt mer avslagen varefter baklängesmålen trillade in.

Den enda som kokade långt efteråt var guldtränaren Tommy Jonsson.

Alltid något.

Annons

Man ska vårda språket, och jag försöker göra det – men sanningen får heller inte vara en lågmäld översättning av verkligheten.
Därför skriver jag inte att den verbale Tommy Jonsson var besviken, mycket besviken eller till och med ohyggligt besviken.
Det här kommer istället live från anteckningsblocket, exakt citerat:
"...av nån jävla, förbannad anledning", sa Jonsson och jag behöver väl inte gå in på att ämnet var noll gjorda mål, 0–4 på isen, den sjätte förlusten på de senaste sju matcherna – och ett sportsligt svek mot en arena som hade klätt om till hockeyfest.

Tommy Jonsson är dock inte guldtränare bara för att han råkade få rätt jobb vid rätt tillfälle – och att han stack ut skägget och tog på sig hela skulden för fiaskot var stiligt och snyggt, men hade också lite Tommy Sandlin över sig.
D-e-n tränaren hade rävfarm bakom öronen, och visst hur han skulle skydda spelare och lyfta spelare beroende på läget.
Tommy Jonsson slängde ut en dimridå av att han inte hade inspirerat spelarna tillräckligt inför den här matchen, och han tog på sig ansvaret för det.
Ok för det.
Men ändå.
Vem av hockeyproffsen i Brynäs behöver speciell inspiration för att gå ut och försöka vinna inför en hemmapublik som var i SM-finalstämning?
Vem? Hallå? Vem? Hallå? Vem? Hallå? Vem?

Ni kommer aldrig att hitta en efterlysning av Pavel Brendl i nån av mina krönikor, men därmed inte sagt att jag inte noterat bekvämlighetsflaggen som gör att Brynäs nollas i matcher som den här.
Det här är absolut inte kvällens syndabockar – ni kan kolla i spelarbetygen och se att "Honken", som nu ska göra landslagscomeback, och möjligen någon till klarar sig upp till godkäntnivå – men det är ingen tillfällighet att Mats Lavander och Jonathan Granström fortfarande står på noll gjorda mål för säsongen.
Ni vet också var de herrarna brukar befinna i.
Framför mål. I hetluften. Där det gör ont. Exakt där motståndarna inte vill ha nån att hålla reda på. Och absolut där som man gör mål på returer och ställer till djävulskap i största hockeyallmänhet.

...utan att ha all statistik framför mig, så är jag rätt säker på att såna här resultat inte är helt ovanliga när det är Hockeyfesten, och när det är storstilad avtackningar av hjältar före nedsläpp.

Tommy Jonsson har inte bara ett skadefyllt lag att återställa under landslagsuppehållet, utan även ett skadeskjutet. Men kris? Nej, då får ni ringa Uffe Samuelsson i Modo.

Jag hade tänkt skriva rätt många rader om Mysteriet Lasse Jonsson, som tyvärr fick en förklaring i att Brynäsbacken drabbats av den kroniska sjukdomen ledgångsreumatism, men nu får det bara plats att det är sånt där som jag blir mycket ledsen över.

Rekordvinst på 50/50-lotteriet – 46 950 kronor (även om jag via twitter upplysts om att den kanske var runt 54 000 i slutspelet i våras). Alltid något. Alltid någon annan, dock.

Jag förstår att det är många som undrar, men det så här blir Gefle IF åtta i allsvenskan – vilket skulle vara bästa placeringen någonsin:
Gefle IF-Helsingborg 1
Elfsborg-Åtvidaberg 1x
Göteborg-Djurgården x2
Syrianska-Kalmar 1

...nej, nu glömmer vi den här hockeypesten och ser fram mot dagens hyllningar av Gefle IF på Strömvallen. Kom i tid, som alltid.

Mer läsning

Annons