Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg: Lågpris och en hockeyorgel - vad hade ni förväntat er?

Tja, jag säger faktiskt (ungefär) som @H_Fahlstedt på twitter.

Vad hade ni förväntat er?

En ny arena (igen)?

Att någon stor ledare eller spelare skulle återuppstå?

Att Bäckis hade skrivit på ett tioårskontrakt med omedelbar verkan?

Annons

Ibland får man vara nöjd med 50 spänn för biljetterna i matchen mot Timrå...och en hockeyorgel.
Ryktet gick, det gör rykten i tider som denna när engagemanget kring Brynäs är större än spelet på isen, att något skulle hända – och det blev en presskonferens och det blev...ett nytt biljettpris.
De stapplande mästarnas spel lockar inte längre.
Det behövs en hel del överallt.
Och att då i princip bjuda på entrén, 50 spänn är ju inte direkt ett pris för en hockeymatch som skrämmer, är nog ett rätt vettigt drag av Brynäs.
Låt vara att man erkänner det rätta marknadsvärdet på laget – men varför inte. Ärlighet lönar sig.

...till de som tycker det var lite överilat och upphaussat av Brynäs IF att kalla till presskonferens för den här sakens skull, måste jag säga att det k-a-n ha varit mitt fel. Jag råkade i ett tidigt skede lite på chans fråga när det skulle bli presskonferens, innan ämnet var klart.

Storpublik är dock, har alltid varit och kommer alltid att vara, ett tveeggat svärd.
Trycket från läktaren kan driva ett lag till stordåd; jodå – så var det verkligen i våras när publiken i Läkerolen gick bananas på ett sätt som Gävlebor egentligen inte kan.
Men trycket kan också bli en riskfaktor, med en sån tydlig kravbild att inga misstag tolereras.
När jag kollar tillbaka på publiksiffror och Brynäsinsatser är det också lite si och så med totalbilden. Brynäs har faktiskt förlorat de senaste tre s k Hockeyfesterna, men samtidigt vunnit den där matchen som inledde jubileumsåret och där biljettpriset var hundra kronor – och man vann även Utomhusmatchen.

Slutsats: det är nog en risk som är värd att ta – att i stort sett bjuda på fri entré till en match. För vad har man att förlora?
Därmed inte sagt att jag är helt övertygad om att man lyckas frammana stämningen från i våras – den var inte förbeställd, den bara exploderade av uppdämt hockeyguldtryck.
Jag gillar dock Brynäs öppenhet och tydliga vilja att kommunicera med sina supportrar, och bjuda på något när man alltså inte lyckats leverera på isen.

...och som sagt, vad hade ni väntat er. Att Anders Forsberg skulle dyka upp och ta över?

...och vadå? Hockeyorgeln kommer tillbaka. Dock är det tydligen varken Nils-Petter eller Karl-Johan Ankarblom, de var redan uppbokade, men mina krav minskar inte på vikarien!

Anders Forsberggate förresten. Det klarnar lite grann, när det dyker upp uppgifter om att den klubb som Forsberg ska gå till, som tydligen stavas M-o-d-o, hört av sig till Skellefteåspelare.

Ryssland vann bandy-VM för att man var mycket smartare i finalen än Sverige. Ovanligt, men så var det. Så vi glömmer det, och istället inleds nu slutfasen av elitserien.
SAIK hade vissa problem med ett mycket defensivt Sirius i går, men gled till slut ändå ifrån till en klar 7–2-seger.
Jag tror inte att stjärnorna Erik Säfström och Johan Löfstedt lider av några VM-men, utan istället intresserat ställer om skridskorna mot ett SM-slutspel med nya möjligheter
Tre matcher återstår, Vetlanda borta på fredag, IFK Kungälv hemma på söndag och Ljusdal borta på tisdag.
SAIK har hamnat i nån slogs underdogposition i tabellen – men har ett riktigt vasst bett när man får spelet att fungera och är därför inte någon direkt drömmotståndare för någon.

Mer läsning

Annons