Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg: Utförsäljningen fortsätter - av Brynäspoäng

Få se nu: Brynäs sålde ut biljetterna för 50 spänn, och hockeyorgeln försökte få upp trycket på de klapp-klapp-täta läktarna. Men 2–1 blev ändå 3–4 efter straffar. Fel svit höll, rätt svit sprack. Vad återstår nu: Att spela utomhus mot Växjö på lördag...inför tomma läktare.

Annons

Om det inte räcker med att Brynäs förlorade sjätte raka matchen hemma i Läkerol Arena, det har alltså inte blivit seger där sedan dan före nyårsafton, så är det bara att rubba in resten av tabellen i ansiktet
Den som visar att AIK gnager sig närmare. AIK låg under med 0–2 hemma på Hovet, men vände till seger med 4-2 genom en lysande andraperiod med tre mål.
AIK sålde inte ut sig för 50 spänn, utan fyllde på med energi med en vacker avtackning av trotjänaren Dick Tärnström.
Alla tillber hockeygudarna på sitt sätt.
AIK fick bäst gensvar. Nu är man bara sju poäng efter Brynäs, och medan mästarna kan tugga naglar och chips i torsdagens omgång eftersom man redan spelat den matchen, så kan AIK närma sig ytterligare genom att slå Modo då.
Varför ska man behöva skriva sånt här?

Visserligen innehöll inledningen av matchen mot Timrå ett olyckligt 0–1-mål för Brynäs redan efter 27 sekunder, men självaste Widing gjorde mål igen och Ryan Gunderson lyfte in pucken som Elias Lindholm styrde in till 2–1 efter 10,21
Och visst såg det väl ut som något var på gång då.
Visst gjorde det väl det?
Och inte blev det direkt sämre av två power play i den andra perioden, där Brynäs passningslekte sig fram till några perfekta lägen – men Sebastian Lauritzen och Calle Järnkrok missade när de inte fick missa.

Istället kom det som helst aldrig får hända, och speciellt inte i en sån här match.
Bara 13 sekunder kvar av perioden. Timråforwarden Per Hallin kommer på vänstersidan, och skjuter ett skott som Johan "Honken" Holmqvist räddar 100 gånger av 100 – i nån annan värld, en tidigare troligen. Nu ramlade 2–2-kvitteringen in vid första stolpen och tog med sig rätt mycket av Brynäs självkänsla ut från isen i pausen.
Brynäs har tränat och tränat, slappnat av och gjort roliga saker under uppehållet och tränaren Tommy Jonsson och hela föreningen har tänkt och agerat tryggt och lugnt – men ändå slutade det med ett resultat som publiken hade krävt pengarna tillbaka för...om biljetterna inte redan hade varit nedsatta.
"Vi blir livsfarliga i slutspelet", sa Tommy Jonsson tydligen efteråt.
Det är rätt kul och häftigt sagt – för sån är han, Jonsson.
Jag är dock inte riktigt säker på att jag vet vilket slutspel han menar.

...kollegan Sandström sa att det såg ut som en kvalmatch, och hade alldeles rätt i det. En nervig, påfrestande, försvinnande match som till slut läckte iväg till en strafförlust och till ett tabelläge som man kan skrämma U12-spelare med.
Det blev ju inte ens en seger på straffar, trots att Sebastian Wännström firade in återkomst till Läkerolen med en läcker en i första omgången. Sedan missade Djoos, Lindholm och Wännström med tre blyga försök.
3–4 efter straffar. Sjätte raka förlusten hemma. Sjunde raka förlusten totalt sett i elitserien.

Egentligen hade jag tänkt dansa mig igenom krönikan The Gunderson Style, för mitt i allt elände är den amerikanske backen en lysande poängproducent. Han balanserar stabilare på blå linjen, än Brynäs gör på slutspelsstrecket.
Hans 3–3 (som i alla fall räddade en poäng, och gav chans till suddenseger) efter 18,44 var hans åttonde och med passningen till 2-1 står han därmed på 7+26 i statistiken. I fjol hade han 9+25.
Men nu blev det här alltså bara några siffror i slutet, som vilket 50/50-lottnummer som helst.

(Krönikan är korrigerad med rätt målskytt på Brynäs andra mål - Elias Lindholm fick det, inte Gunderson/Stisse Åberg)

Mer läsning

Annons