Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åbergs svar direkt:

"...man bör var klar över sammanhanget", skriver Per Johansson – i ett debattinlägg som handlar om den "märkliga diskussion som pågått på sportsidorna i våra tidningar."

Annons

Först av allt vill jag då säga, att vi är så, så, så glada, tacksamma, snudd på religiöst upplyfta över att Per Johansson låter höra av sig med...ett klargörande (?).

Sportsidorna består inte av en massa tyckande. Ibland är det sista instans. För det mesta handlar det om en ständig nyhetsjakt, som i fallet med friidrottshallen som kanske försvann, och en önskan om att spegla fler sidor.

Reportern gjorde jobbet i det aktuella ämnet, både en och två gånger; intervjuade en insatt tjänsteman, fick en uppgift – och försökte sedan få den kommenterad av just...Per Johansson.

Detta skedde förra måndagen.

Per Johansson har två inlästa meddelanden på sin telefonsvarare, ett mejl liggande nånstans – och en kommunalrådssekreterare som vet att vi söker Per Johansson och också varför.

Det högst framstående kommunalrådet har fortfarande inte hört av sig. Förrän nu – via helt andra kanaler.

Arrogansens socialdemokratiskt högröda ansikte har lyst emot mig och många andra Gävlebor den senaste veckan.

Carina Blanks uppvisning från podiet i 20-miljonershärvan var som det var. Hon vet mest, bäst, mästrar, styr och ställer – utan någon som helst självkritik.

Per Johanssons maktmedel ligger i den undanflyende politikerns, den som inte svarar på andras frågor – utan bara de som han själv tycker är intressanta.

Den överlägsna arrogansen i att via sin sekreterare skicka ett inlägg till just debattsidorna på tidningarna istället för till sportredaktionen som skrivit i ämnet, är bara ett sätt att fjädra upp sig och försöka visa vem som har hand om världsfrågorna.

Men blir jag imponerad?

Låter jag mig nedslås?

Begär jag avgångsvederlag?

Kommer jag och mina reportrar att skriva mindre och fråga ännu mindre?

Nej, tror inte det.

Jag ska naturligtvis inte lägga mig i att Per Johansson och Carina Blank med gemensam energi startat Alliansens vallokomotiv inför 2014.

Inte alls.

Det är ett problem för socialdemokraterna i Gävle, men jag tror inte att den s-märkta überklassen alltid är så speciellt förankrad i verkligheten längre.

Jag utvecklas dock ständigt, även i min uttrycksförmåga. Jag kommer aldrig mer att kalla Per "Helgarderingen" Johansson för en politiker och lögnare.

I övrigt låter jag Spaden-i-jorden-datumet avgöra vad som är korrekt, missuppfattningar, hörsägen och felskrivning i ämnet.

Där är jag helt på Per Johanssons sida. Det kan bli si, det kan bli så – eller det kan bli något helt annat.

1 x 2.

Detta om "några klargöranden om friidrottshallen".

Mer läsning

Annons