Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp satte Habo på plats

Nej, Habo lyckades inte den här gången heller. I söndagens elitseriematch så visade hemmalaget med bestämdhet vilket lag som var bäst. Tierp Volley vann med klara 3–0 och den här segern var aldrig riktigt hotad.

Annons

– Nej, vi spelade som vi planerat och vi var noga med att inte falla in i deras tempo. Vi höll ett högt tempo och Habo fick aldrig komma in i matchen, sa också spelande tränaren Jonas Svantesson, som åter gjorde en stark insats.

– Vi fick ju aldrig i gång vårt spel och våra "poängkungar" fick inte till det alls, sa en besviken Tuomo Vartiainen tränare för Habo, som väl hade väntat sig mycket mer av elitseriens poängkung Adnan Herco. Tuomo väntar fortfarande på att få en vinst i Aspenhallen.

Naturligtvis var också trepoängaren mycket välkommen för hemmagrabbarna. Tidigare har det bara blivit en full poängare och det var mot Säter hemma i Aspenhallen.

– Vi gjorde väl ingen större match och jag själv gjorde väl en "mellanmatch", menade passaren Matthias Gustavsson, som fick priset som hemmalagets bäste lirare.

– Jag tyckte att Habo verkade skakiga redan i början av matchen. Nu ska det bli kul att åka upp till Säter och slå dem, sa Matthias, som kom till Tierp just från Säter.

Åter till själva matchen så var hemmalaget taggat redan från start. Naturligtvis var Tierp ute efter revansch för nederlaget nere i Jönköping.

Tierp hade också en klar ledning med 11–7 i första set. Men här kom Habo starkt igen och gick snabbt ikapp till 11 lika. Här tog Tierp en timeout och det gjorde susen. Sedan kunde hemmagrabbarna gå ifrån och efter timeouten kom rycket som gästerna inte kunde svara på (25–18).

Hela Tierpslaget uppträdde stabilt och det märkliga var att ligan poängkung Adnan Herco uppträdde så passivt.

– Ja, vi fick tidigt stopp på Herco och det betydde mycket för oss, sa Svantesson, som själv minst av allt var passiv. Här fanns det glöd redan före matchstart. Jonas satte också några härliga "kortisar" i motståndargolvet redan i första set.

I andra set hade gästerna ledningen fram till 13–12. Men sedan var det slut på det roliga för Habo. När sedan Matthias Gustavsson i hela nio servar konde notera vinstpoäng till sitt lag, var Habo slagna till slant. Setbollen (25–18) satte Jonas Svantesson i Habogolvet på en kortis.

I tredje och sista set hade Tierp ledningen från början och här märktes det att hemmagrabbarna spelade med allt större självförtroende. Raka motsatsen var det då för Habo som tappade allt mer.

– Ja, vi fick ju a-l-d-r-i-g i gång vårt spel och sedan gjorde vi ju en hel massa egna misstag, suckade gästernas tränare, som inte alls såg Aspenhallen som en passande arena för sitt lag.

Nu var också Tierp på hugget den här kvällen. Alla skötte sina kort mycket bra. Vi fick också se brassen Rafael "Raffe" Dürr använda storsläggan både i otagbara smashar och servar som bara blåste in mellan Habospelarna.

Sammantaget en mycket säker Tierpsseger och laget har under de tre senaste matcherna visat att det finns kvaliteter i truppen. Nu talar mycket för SM-slutspel mars månad.

TIERP VOLLEY–HABO 3–0 (25–18, 25–18, 25–22)

Bästa poängplockare. Tierp: Jonas Svantesson 12 poäng, Rafael Dürr 11.

Habo: Niclas Nordström 6 p, Erik Hejll 5.

Mer läsning

Annons