Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprit i skolan anmäldes inte

SANDVIKENPå en högstadieskola i Sandviken har man hittat alkohol i en pojkes skåp.

Trots att skolan enligt socialtjänstlagen är skyldig att anmäla sådana händelser har detta inte skett.
Anne-Katrine Dunker (m) är upprörd över det inträffade och ställde i måndags frågan till kommunalråden vad de tänker göra för att skolorna i fortsättningen följer de regler som finns.
- Det är mycket allvarligt om man inte reagerar första gången det händer, säger Anne-Katrine Dunker.

Föräldrarna upprörda
Hon har haft kontakt med föräldrarna till pojken som gömt alkohol, och uppger att de är mycket upprörda över skolans lojhet.
- De vill ha en reaktion. De har förstås reagerat hemma men det räcker inte, utan de vill att även skolan visar vad det är som gäller, säger Anne-Katrine Dunker.
Kommunalrådet Stefan Hedin (s) kände inte till händelsen innan mötet och vill därför inte säga att rektorn gjort fel som inte anmält.
Men han lovar att kontrollera vad som hänt och ta reda på varför man gjort den bedömning man gjort på skolan.

Lagen tydlig
Ann-Katrine Dunker menar att det inte finns utrymme för bedömningar när lagen säger tydligt att man ska anmäla.
Gefle Dagblad har talat med rektorerna på Björksätra-, Norrsätra-, Murgårds- och Söderskolan, men ingen säger sig känna till det inträffade.
- Hade det här hänt här så hade jag naturligtvis känt till det och tagit itu med saken, säger Lars-Håkan Leckström, rektor på Norrsätraskolan.

HANNA JANSSON
026-277593
hanna.jansson_gd.se