Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städa cykelvägarna ordentligt!

Annons

Snälla Tekniska Kontoret, jag åker ofta inlines mellan Järvsta och Furuvik. Det är en sån himla bra sträcka att utöva även rullskidor, cykel och jogging på. Det måste vara Gävles populäraste sträcka för sådant. Onsdagen den 12 augusti åkte jag ut på min träningsrunda men det blev inte som jag tänkt mig.

Tekniska hade röjt dikesrenen längs cykelbanan men inte städat efter sig. Långa bitar av cykelbanan var till större delen täckt med kvistar, ris och strån efter röjningen. Det var helt enkelt ett litet helsike att åka. Jag var nära att ramla flera gånger och när jag mötte en cyklist var det riktigt nära. Cyklisten, som ville vara snäll, höll till vänster och cyklade i riset medan jag höll till höger som man bör. Min motionstur gick bra trots allt men den tog sin tid. Utan ris och elände hade jag nog satt världsårsbästatid för glada och lätt överviktiga nybörjare men denna gång blev tiden högst medioker.

Så snälla Tekniska, kan ni inte ta och borsta hela sträcka mellan Järvsta och Furuvik. Ni skulle göra så många motionärer glada. Dessutom skulle grus som kommit upp på cykelbanan också försvinna.

Asfalteringen av väg 76 har också satt sina spår på cykelbanan då man använt avfarter för att vända asfaltstransporter. När ni borstat så kan ni vänta er en stor fet blomma i tidningen. Det tycker jag ni är värda.

Petimetern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare