Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsparken ska bli tryggare

En halv miljon kronor ska få Stadsparken att upplevas tryggare. Kommunen vill få fler människor att våga sig dit även under kvällstid. I synnerhet kvinnor.

Stödpengarna från länsstyrelsen ska i första hand användas till strategiska åtgärder. Genom till exempel studieresor till platser där lyckade försök genomförts hoppas kommunen kunna hitta lösningar som får sandviksborna att ändra uppfattning om sin stadspark.

Utifrån Brottsförebyggande rådets statistik begås det inte fler brott i Stadsparken än någon annanstans i Sandviken. Men enligt organisationens undersökningar upplevs parken som en mörk och folktom plats av allmänheten. Speciellt av kvinnor.

– Det är bra belysning längs cykelbanorna men det räcker inte. Punktbelysning av träd och växter skulle nog kunna göra mycket. Då tror jag rörelsen av människor skulle öka i parken, säger brottsförebyggaren Lena Brodin.