Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stallets tak hotar att rasa

Taket på Gävle Fältrittklubbs anläggning Sofiedal är så slitet att klubben oroas över att det kan rasa in. Nu vädjar man om pengar från kommunen till ett nytt tak.

Annons

Gävle Fältrittklubbs anläggning Sofiedal i Valbo är byggd 1906 och har inte renoverats sedan 1960-talet. Hela anläggningen är i dåligt skick men mest akut är taket som klubben har fått stötta upp med hjälp av tillfälliga lösningar.
Vi är en ideell förening och har svårt att få ihop de pengar som krävs för ett nytt tak, säger Bernt Bergström, ordförande i Gävle Fältrittklubb.
Han beräknar att ett nytt tak skulle kosta drygt en miljon kronor. Bernt Bergström hoppas också att kommunen är villig att skjuta till pengar för att renovera hela anläggningen. Kommunens planer på att bygga nya ridsportsanläggningar har skjutits framåt i tiden och Bernt Bergström tycker att kommunen borde överväga möjligheten att rusta upp befintliga anläggningar i stället.
Kommunalrådet Per Johansson, S, kunde i går inte ge några löften till Gävle Fältrittklubb.
Självklart ska vi se om vi kan hitta någon slags lösning. Men det känns svårt att investera kommunala medel i en fastighet som kommunen inte äger, säger Per Johansson.
Fältrittklubben har fattat ett beslut om att inleda en dialog med Gävle kommun om att överlåta anläggningen till kommunen. Men klubben bedömer att ett nytt tak är en så akut åtgärd att det behöver göras innan förhandlingarna om ett kommunalt övertagande är klara.

Samuel Åsgård