Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stand up-premiär i nya klubblokalen

Så var det då dags för Gastas entusiaster att inta den nya spelplatsen i Folkets hus, Gävle. Renoveringen av gamla Hantverkarsalen är klar och nu är lokalen tillrättalagd för stand up-underhållning. Premiär i kväll blir det också för Gastas nya samarbetspartner Norra Brunn.

Stand up-komikens nestor Thomas Oredsson med sina 21 år i branschen återkommer till Gävle (han var ju här med Babben så sent som i fredags) och nu har han med sig Zinat Pirzadeh och Mikael Koppelman.

Persisk-svenska Zinat är skådespelare och föreläsare och den första kvinnliga komikern någonsin som vuxit upp i Iran. Bakom sig har hon krig, revolution och utvisningshot under tre år, och mycket har hänt sedan hon slutligen fick uppehållstillstånd.

Efter en lång rad olika arbeten har hon nu etablerat sig på stand up-scenerna och SVT har kallat henne för ”Scheherazade – fast roligare”, tidningen Hennes valde henne till en av årets kvinnor, och hon var en av 2007 års mest uppskattade sommarpratare och är även med i SR:s första sommarbok.