Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng inte porten till Sverige

Under de senaste åren har larmen om utnyttjade arbetskraftsinvandrare duggat tätt.

Skogsarbetarna från Kamerun och bärplockarna i Mehedeby blev följetonger i media och många förfärades över att människor lurats hit på falska premisser.

Givetvis ska ingen sälja allt han äger och har – kanske ta stora lån – för att resa till Sverige i tron om att ha blivit lovad ett jobb som inte finns.

Lösningen är dock inte att stänga dörren, vilket LO föreslår i rapporten Fusk och utnyttjande – om avregleringen av arbetskraftsinvandringen. Även om rapporten inte uttrycker något förbud är det vad en tillämpning av förslaget om myndighetsbaserad arbetsmarknadsprövning innebär. Då skulle Arbetsförmedlingens lista över yrken som arbetsgivarna har svårt att hitta arbetskraft till – och inte arbetsgivarna själva – styra vilka som får anställas av företag i Sverige. I praktiken betyder det att de indiska dataspecialisterna är välkomna, medan deras landsmän i städ- och restaurangbranschen tvingas stanna hemma.

I stället för att hindra människor från att söka lyckan i vårt land bör andra delar av regelverket ses över. Bland annat kan det vara nödvändigt att göra anställningsavtal bindande samt strama upp kontrollerna och villkoren.

Vidare bör man, vilket LO föreslår, utreda möjligheterna att inte knyta en människas uppehållstillstånd till en enskild arbetsgivare. Då blir en lurad thailändare inte utkastad om han säger upp sig utan kan stanna kvar och söka ett annat jobb, vilket minskar hans beroende av den oseriösa arbetsgivaren.

Det är betydligt mer träffsäkra åtgärder än att frånta arbetsgivarna den självklara rätten att anställa vilka de vill utan att fråga Arbetsförmedlingen om lov.

Under de senaste åren har larmen om utnyttjade arbetskraftsinvandrare duggat tätt.