Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängda 73:an öppnas igen

SANDVIKENAvdelning 73 vid Sandvikens sjukhus har öppnat igen. Den geriatriska avdelningen har varit stängd hela sommaren.

I höst ska dessutom kommunen öppna en avdelning med korttidsplatser för äldre vid sjukhuset.
Det var i våras som det blev klart att geriatrikens avdelning 73 i Sandviken skulle stängas under sommaren. 14 av de 24 platserna flyttades in till Gävle och de resterande tio platserna stängdes helt.
Tidigare fanns det två geriatriska avdelningar vid sjukhuset. Dessa hade växelvis öppet under sommaren men sedan 72:an stängdes igen för något år sedan blev det omöjligt att hålla den kvarvarande avdelningen öppen under sommaren. Det blev för svårt att rekrytera personal.

Osäkert
I våras var det osäkert vad som skulle hända efter den här sommaren, landstinget kunde inte garantera att platserna skulle öppnas vid sjukhuset igen.
Men nu är alltså verksamheten i gång.
Just nu pågår dessutom rekryteringen av personal till ett kommunalt korttidsboende för äldre vid Sandvikens sjukhus. Det råder stor brist på just sådana platser i Sandvikens kommun och kön bara ökar. Just nu är kön uppe i över 30 personer.
- Sedan är det meningen att avdelning 73 och korttidsboendet ska samarbeta, berättar Aina Wigren, kanslichef för västra hälso- och sjukvårdsnämnden.
Därmed tar man de första stegen mot ett närvårdscentrum vid Sandvikens sjukhus. Tanken är att Sandviken, Hofors och Ockelbo kommuner i högre utsträckning ska samarbeta med landstinget.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se