Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängt hos polisen

SANDVIKEN
Stängt på grund av sjukdom. Lappen sitter på dörren till polisstationen i Sandviken. Den mötte Mikael Wennerstrand när han i går förmiddag ville göra en polisanmälan.

Annons
- Det är skandal. En polisstation är väl inte ett småföretag som tvingas stänga ibland. Det är en instans som medborgarna är beroende av. Sorgligt är det, säger han.
På porttelefonen utanför stationen fick han svar från polisen i Gävle.
- Det var någon som svarade att de tyvärr inte kunde hjälpa mig. Patrullen var ute, men jag kunde åka in till Gävle, berättar han.

Från Jäderfors
Det ville inte Mikael Wennerstrand, som redan tagit sig in till Sandviken från Jäderfors. Han var upprörd över en bluffaktura på drygt 3 700 kronor från företaget _gruppen i Malmö. Företaget finns på Svensk Handels varningslista.
- Jag tycker det är viktigt att polisanmäla ett sånt här företag. Man vill ju varna folk. Och så möts man av det här. Då blir man ännu mer förbannad, säger han.
Håkan Ågren, biträdande närpolischef i Sandviken, bekräftar att stationen är stängd. Han säger dock att polisen är skyldiga att ta upp polisanmälningar.

Hänvisas till Gävle
- För passärenden och tillstånd hänvisar vi till Gävle, men ingen blir nekad att göra en polisanmälan, säger Håkan Ågren.
De två poliser som kunde ta upp anmälningar var dock ute på jobb när Mikael Wennerstrand kom till polisen.
- Ja, just det. Och patrullen har kunnat vara så långt bort som i Gysinge. Då får man helt enkelt vänta. Det får man göra på banken, i affärer och på andra ställen också. Eller så kan man åka till Gävle. Det är inte mer än två mil på motorväg, säger Håkan Ågren.
Han tycker inte att en polisstation som tvingas stänga på grund av sjukdom är värd en artikel i Gefle Dagblad.
- Situationen i Sandviken är känd sedan länge. Jag tycker inte det här är något att hetsa upp sig över. Samhället har den polis det förtjänar. Till syvende och sist är det här en politisk fråga, säger Håkan Ågren.
Länspolismästare Ulf Möller kände i går inte till att Sandvikenpolisen tvingats stänga stationen.

Kan inte trolla
- Nej, men så här ser det ju ut i hela organisationen. Det är väldigt tunt. Det är inte bra, men Sandvikenpolisen gör de prioriteringar den måste. När såna här situationer uppstår får man lappa och laga så gott det går. Vi kan inte trolla, tyvärr. Vi får se hur det ser ut i vårbudgeten som kommer framöver, säger Ulf Möller.

SOFIA ÖHLANDER