Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Star Club blir Fenix

Star Club byter nu namn till Fenix som en hyllning till den klassiska Gävlekrogen.

Aktiebolaget Star Nöje bakom Star Club gick som bekant i konkurs i oktober. Nedervåningen under Mezopotamya har under tiden sedan dess drivits vidare som Star Club av Mezopotamya-ägaren Hasan Tercan och Mats "Vargen" Pihlstrand, som fortsatt agerat bokare. Vissa av- och ombokningar har fått göras därefter, men nu ska allt vara grönt framöver med bokningar klara ända till februari, säger Mats Pihlstrand.

Star Clubs nya namn blir Fenix. Det är en hyllning till vad krogen hette fram till O'Learys etablerade sig här runt 1992-1993. Ursprungligen öppnade Fenix i lokalerna vid Södermalmstorg på mitten av 1970-talet. Namnet återkom mellan varven och hann även husera strippklubben Golden Cat och krogen Othello Desdemona.

– Jag har jagat efter Fenix originalskylt, men inte hittat på den. Efter sjutton olika förslag har jag kommit fram till hur den nya skylten ska se ut, berättar Mats Pihlstrand.

Inriktningen blir bred inom livemusik som Star Club var, om än ännu lite vidare. Till exempel kommer latinoklubben Heat att köra nyårsfest. Fler bokningar är på gång till nästa år, bland annat releasefest för Ida Long och Mike Granditsky samt spelningar med Junk Boys & The Bearded Bastard, Adora Eye, Revelations, M.O.B, Ebba Gold, Dan Reed Band och Dalaplan. På gång är även The Crunch med medlemmar från band som The Clash och Cockney Rejects.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se