Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark insats av Gävles Westlund i stort mästerskap i Ukraina

Charlie Westlund, Gävle VSK visade prov på mästerskapsnerver den gångna helgen då Europe and Africa U-21 Waterski Championships avgjordes i Dnipro, Ukraina.

Tävlingen hölls på den välkända mästerskapsarenan Sentosa.

Den 16-åriga U21-debutanten från Sandviken var den yngste av sex uttagna landslagsatleter som representerade Sverige.

Westlund ställde upp i både slalom, trick och hopp där han lyckades prestera på toppen av sin förmåga och noterade därmed personbästa i alla tre grenarna samt ett mycket fint totalresultat.

I slalomutslaget tangerade han sitt personbästa med 2 bojar på 11,25 meters lina vilket räckte till en eftertraktad finalplats, där även de rutinerade landslagskamraterna Tim Törnquist och Jacob Bogne fanns med.

Med nerver av stål i den rafflande slalomfinalen putsade Charlie ytterligare på sitt personbästa till 2,5 bojar på 11,25 meters lina, vilket räckte till en fin sjunde plats bakom segrande Jacob Bogne 1,5 bojar på 10,75 meters lina. Tim Törnquist slutade på fjärde plats med 3,5 bojar på 11,25.

Två stående passeringar i trick belönades av domarna med 3470 poäng, vilket också det är en fint personbästa för Charlie, men dock långt från sydeuropéernas skyhöga trickpoäng.

I hopputslaget mättes Charlies längsta hopp till 45,7 meter och ”hans attraktiva och säkra stil”, belystes av kommentatorn, vilket talar för ännu längre hopp i framtiden.

Under ungdoms- och junior-SM i Strömsnäsbruk förra helgen stod Charlie som guldmedaljör i både slalom och trick medan hoppfinalen ställdes in pga hård vind och resultatet ifrån hopputslaget gällde. Från utslaget hade Charlie med sig en tredje plats och kombinationsvalören blev silver.

Den tre år yngre brodern Elliot stod som guldmedaljör i både trick och hopp medan slalomåkningen resulterade i en bronsmedalj samt guld i kombination. Tillsammans vann de båda bröderna lagbronset till Gävle VSK.

Med dessa fina framgångar i bagaget blickar bröderna Westlund nu mot European and African Youth Championship, U14-U17 EM i Frankrike 27-31 augusti.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel