Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark insats av Gävlespelare när par-SM i discgolf avgjordes

Viktor Jonsson och Wille Wannberg från Gefle Frisbee Disc Club tog en fin tiondeplacering när SM i discgolfens pargolf avgjordes i helgen. Därmed överträffade de också målet de satt upp för tävlingen.

När veckotävlingarna på Gävles discgolfbana vid Valls herrgård avgörs turas vanligtvis Viktor Jonsson och Wille Wannberg om att vinna. När de slår sig samman för så kallad pargolf är de svårslagna.

Detta gäller inte bara på hemmaplan utan också när motståndet består av Sverige-eliten. När SM i pargolf avgjordes i Luleå den gångna helgen tog de en tiondeplacering, vilket innebar att de slog sitt mål om att överträffa resultatet från förra gången som de tävlade i SM tillsammans.

Vann gjorde duon Linus Carlsson och Oskar Persson i en tävling som avgjordes över tre rundor med 18 hål. Viktor Jonsson och Wille Wannberg blev stadigt bättre under tävlingen och landade totalt på 31 under par över de tre rundorna.

I discgolfens partävlingar är det fördelaktigt om en högerhänt spelare slår sig samman med en vänsterhänt, vilket är fallet när duon Jonsson och Wannberg tävlar tillsammans. Men det är bara en av aspekterna som gör dem till ett bra par tillsammans.

Wille Wannberg:

– Vi letar och ser ibland olika vägar och lösningar för att komma till korg. Tillsammans har vi ett brett utbud av kast vilket gör att det alltid finns en väg till korg som passar någon av oss. Och vi har en trygghet i att båda är bra på att putta.

De senaste åren har discgolfen upplevt en stark boom med många nya spelare. Under pandemin har många upptäckt den coronasäkra sporten. Det stora antalet nya spelare märks dock ännu inte i toppen, då det tar lång tid att bli så säker att det går att konkurrera i elitskiktet.

– På den här nivån av tävling märks inte boomen av nya spelare. Mer att alla spelare som är med är hungriga på att tävla, i stort sett hela Sverige-eliten var med.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel