Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steel tappar order och mark

SANDVIKENSandvik Steels anläggningar i Sandviken har fortfarande problem med både produktivitet och leveransprecision, enligt företagsledningen. Företaget har bland annat missat order på grund av att man inte kunnat klara kundernas leveranskrav.

- Vi har knappast råd att tappa order för att det inte fungerar så bra på en del områden, säger Per Ove Ehrling, ekonomidirektör på Sandvik Steel.

Specialty Steels, där Sandvik Steel ingår som det viktigaste bolaget, är fortfarande det minst lönsamma av Sandviks tre affärsområden, och har också haft den kraftigaste minskningen av orderingången under det andra kvartalet.

- Delar av det är självförvållat, säger Per Ove Ehrling.

Ökat engagemang
Problemen innebär att det arbete som inletts i Sandviken, bland annat med projektet Lyftet, måste intensifieras. Projektet berör alla anställda i Sandviken och ska leda till ett ökat engagemang bland personalen för att få upp effektiviteten i produktionen. Programmet har redan påbörjats men tempot i förändringsarbetet måste öka, enligt företagsledningen.

- Vi ser resultat men det måste gå fortare, säger Per Ove Ehrling.

Det finns inga konkreta planer på personalminskningar i Sandviken. De neddragningar som har beslutats inom Sandvik de senaste kvartalen har i huvudsak berört anläggningar på annat håll. Men budskapet från Sandvikledningen är detsamma som framförts under en längre tid. Produktionen i Sandviken måste bli effektivare.

- Det gäller att intensifiera arbetet och få ännu fler engagerade. Lyckas vi med Lyftet minskar riskerna, säger Per Ove Ehrling.

SVEN-OLOF EKMAN