Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekt kolja med dansk remouladsås

Annons


600 g koljafilé
5 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
smör och rapsolja
salt och peppar

Till remouladsåsen:
1 dl finhackad pickels
2 msk kapris
1 tsk curry
1 tsk dragon
1 1/2 dl majonnäs
4 msk crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:
kokt potatis
citron
ärter

Gör så här:
1. Hacka pickels och kapris ganska fint. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda blandningen med curry, dragon och vinäger.
Avslutningsvis vänds hackad pickels och kapris i.

2. Se till att fisken är delad i portionsbitar.
Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
Stek fisken i lika delar smör och olja i medelvarm panna.
Salta och peppra lätt.
Servera med kokt potatis, ärter och citron.