Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenar mot bussar och bilar

SANDVIKEN
Ett gäng barn eller ungdomar roade sig med att kasta stenar på bilar och skjuta med slangbella mot människor runt om i Sandviken i går.

Annons
De som utsattes för skadegörelsen tyckte inte att det var lika kul.
En kvinna berättar att hon blev beskjuten på väg hem med en matkasse på Nya bruket vid 18-tiden.
- Pang så gick det hål i mjölkkartongen, säger hon.
Dessförinnan hade hon känt sig uttittad av omkring fem barn i tioårsåldern. Några lite äldre och några lite yngre. Först förstod hon inte vad som hänt, bara att kartongen spruckit. En av pojkarna kom fram till henne och konstaterade att:
- Det var ett konstigt hål.
När han försvunnit därifrån hittade kvinnan en vass sten i kartongen.
Tidigare under eftermiddagen körde buss nummer 47 från Gysinge mot Sandviken. Under järnvägsviadukten på Årsundavägen överraskades föraren av två rejäla smällar. En sten slog sönder vindrutan på bussen. Den andra krossade det yttersta fönsterglaset av en tvåglasad sidoruta. Väl i Sandviken fick bussen köras till Swebus i Gävle för reparation.
Även från cykelbron på Västerled kastades stenar mot bilar som passerade förbi. Redan halv två på eftermiddagen fick polisen klagomål från bilister. Sedan duggade täta rapporter om att stenkastarna cyklade runt i Barrsätra och Norrsätra.
Polisen åkte under eftermiddagen runt och letade efter stenkastarna men kunde inte hitta dem.
JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se