Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenmark vann "Let's dance"

Publikfavoriten Ingemar Stenmark vann den tionde säsongen av "Let's dance". För Gävlebördiga Cecilia Ehrling var det fjärde gången hon dansat hem segern i Let´s dance.

Skidlegendarens spexiga James Bond-show gick hem i stugorna, och nu får OS- och VM-gulden göra plats för en gnistrande röd glassko.

Agent Stenmark med rätt att dansa. Ingemar Stenmark charmade tv-tittarna när han i "Let's dance"-finalen iklädde sig rollen som en dansant James Bond med siktet fast inställt på seger. Den älskade spionen mötte tufft motstånd i form av Marie Serneholt som under hela säsongen hyllats för sin danstalang, men när rösterna var räknade var det "Stenis" som korades till segrare.

Trots att han varit publikens favorit sedan säsongstarten i februari har Stenmark själv inte vågat tro att det skulle gå hela vägen.

– Det känns fantastiskt, det trodde jag aldrig, sade han till TT tidigare i veckan om att vara i final.

Finalkvällen blev en spännande historia, där Marie Serneholt belönades med högsta möjliga poäng från juryn medan Stenmark hela tiden låg snäppet efter. Men de tre jurymedlemmarna överöste honom med lovord.

– Du slappnade av så mycket och du såg så fantastiskt glad ut. Du är så otroligt musikalisk när du dansar, berömde Ann Wilson efter Ingemar Stenmarks och danspartnern Cecilia Ehrlings quickstep, parets andra dans för kvällen.

Och om de röstande tv-tittarna inte hade bestämt sig än där så lär de ha varit helt klara efter det avslutande shownumret: glasskon tillhörde Stenmark. Skidlegendaren överraskade med att bjuda på en oväntat spexig sida av sig själv när han agerade hemlig agent, rullade runt på golvet och siktade på kameran med sin låtsaspistol.

– Du visade sidor av dig själv i kväll som jag tror att inte ens du visste att du hade, sade juryns Dermot Clemenger efteråt.

Sju poäng skilde de två finalisterna åt, men med tv-tittarnas hjälp kunde Stenmark lägga ännu ett förstapris till sin redan långa lista av tävlingssegrar.

Det här blev dessutom den fjärde "Let's dance"-segern för proffsdansaren Cecilia Ehring, som tidigare stått överst på prispallen tillsammans med Martin Lidberg (2007), Mattias Andréasson (2010) och Markoolio (2013). (TT)

Therese Lindström/TT