Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensätra föll i jämn seriefinal

Det var en mycket jämn seriefinal i damtvåan mellan Stensätra och Team Hudik.
Bortalaget avgjorde på en hörna i den 68:e minuten och tog därmed över serieledningen.
– Det kunde ha slutat hur som helst, säger Stensätras tränare Göte Nilsson.

Det var två lag med mycket gott självförtroende som gjorde upp Skogsvallen under lördagen.

Stensätra, som ledde serien innan matchen, ställdes mot tvåan Team Hudik och det blev en mycket jämn historia mellan de två topplagen.

Stensätra började bäst och kopplade greppet av matchen men sedan började man slarva. Team Hudik tog över och Victoria Forrs satte ledningsmålet genom att lobba bollen över Anna Holmgren i Stensätramålet.

– Vi tappade för många bollar i offensiven och dem kunde kontra på oss. Men jag tyckte att vi hittade tillbaka och fick med oss ett mycket viktigt mål i slutminuten, säger Göte Nilsson.

Kvitteringen kom på tillägstiden. Rutinerade Eva Westin placerade enkelt in bollen efter en målvaktsretur. Hennes nionde mål för säsongen.

Den andra halvleken var mycket jämn. Stensätra hade mest boll och forwarden Jennica Modin i hemmalaget hade flera chanser under matchen men bollen ville inte in i målet.

Trots spelövertaget var det Hudik som gjorde 2–1. Mathilda Gustafsson, som byttes in precis innan hörnan, nickade in ledningsmålet.

Stensätra skapade några heta chanser i slutet men lyckades aldrig få in någon kvittering. Team Hudik vann och tog därmed över serieledningen i damtvåan.

– Vi gjorde ändå en bra match som hade kunnat sluta hur som helst. Nu förlorade vi men det är bara att ladda om, säger Stensätratränaren.

Det återstår fyra omgångar av damtvåan och Stensätra ser fram emot avslutningen.

– Det kommer att bli en spännande avslutning och det kommer att bli väldigt jämnt, säger Nilsson.

Stensätra kom från damtrean förra året och har slagit i underläge och gjort det mycket bra så här långt.

– Vi har en klar spelidé som jag tycker att vi har följt till hundraprocent. Det har gjort att vi varit jämna under hela säsongen. Har vi haft någon skada har den som ersatt haft en klar bild över hur vi ska spela, förklarar Nilsson.

Lagkapten Maria Danielzon Larsson skadade sig i matchen och var tvungen att byta, men någon större fara ska det inte vara.

– Hon kunde stödja sig på foten efteråt. Så det är ingen vrickning. Vi får avvakta och se, säger Stensätratränaren.