Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensätra fortsätter att vinna

Stensätra fortsätter att vinna. Hemmamatchen mot Ljusdal vanns med 2–0.
Emilia Göthe stod för båda målen och efter tre omgångar är man obesegrad och med i toppen.

Annons

Men tränare Göte Nilsson är fortfarande osäker på var hans lag står.

– Självklart så är jag jättenöjd med vår start men samtidigt så har vi väl kanske inte fått något rejält test än. I dag möter vi ju ett lag som bara försvarar sig, även i underläge, menar Göte.

Matchen spelades på en mycket ojämn och hård Skogsvallen, vilket ledde till dåligt passningsspel och Ljusdals låga försvarsspel, gjorde att Stensätra hade svårt att komma igenom.

– Vi är det spelförande laget hela tiden. Men det är svårt att spela fotboll när motståndarna har 9 stycken i straffområdet hela tiden. Sen gör den dåliga planen att det inte blir lättare, menar Göte som fick se sitt lag gå mållöst från den första halvleken trots några bra lägen.

Men i andra halvlek hittade man så luckor i Ljusdalsförsvaret och tidigt i halvleken hittade Jennica Modin in med ett inlägg som Emilia Göthe mötte perfekt och satte ettan. Och taktiken att komma runt på kanterna visade sig fungera även en gång till och samma målskytt noterades.

– Då kändes det lugnt och vi kontrollerar ju matchen helt efter det, även om dom hade några farliga fasta situationer (två ribbträffar)så var jag aldrig orolig, säger Göte som naturligtvis är nöjd med inledningen av serien.

– Det är jättekul för tjejerna att vi har fått den här starten och det ger ju oss självförtroende inför fortsättningen. Men det känns som att den här serien inte riktigt har satt sig än och det är svårt att känna var vi står. Nu har vi mött motstånd där vi har fått föra spelet och det har passat oss bra, vi vill göra det.

Stensätras nästa match spelas nästa lördag då tabelljumbon Bollnäs kommer på besök.

STENSÄTRA–LJUSDAL 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (52) Emilia Göthe, 2–0 (65) Emilia Göthe.

Domare: David Fältström, Gävle.

Stensätras tre stjärnor

3: Emilia Göthe, f

2: Ida Westerholm, mb

1: Mairiam Shipley, mb