Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensätra nöjde sig gärna med oavgjort

Precis som väntat blev mötet mellan Stensätra och Härnösand en mycket tät drabbning i den stekande värmen på Skogsvallen. Stensätras tränare Mats Axelsson var nöjd efter den jämna 1–1–matchen:

– Vi gör en mycket bra insats. Härnösand är svårspelade och vi får vara belåtna med 1–1 även om vi lika gärna kunde ha vunnit matchen.

Inför lördagens match hade tränare Mats Axelsson stora problem att ta ut matchtruppen då många av spelarna antingen var skadade eller sjuka vilket man bland annat kunde se på protokollet där 15–åriga Mikaela Sundlöv var uppskriven.

– Nja, våra förberedelser var väl inte de bästa, men jag tyckte vi skötte det bra ändå. Titta på exempelvis på Mikaela som gör en mycket pigg insats.

Det var också Stensätra som ägde den första halvleken på Skogsvallen även om det var dåligt med riktiga målchanser. Många gånger visade hemmalaget tendenser till vassa möjligheter, men sista touchen på bollarna stämde inte riktigt.

– Det är synd, på en bättre gräsmatta hade vi nog kunnat gjort något mål där, resonerar Axelsson.

I den andra halvleken bytte bortalaget Härnösand taktik och sjönk ner i sitt försvarsspel vilket försvårade för Stensätra i offensiven. Härnösand tog även över spelet något och hade några halvchanser dock utan nätrassel. Det dröjde ända fram till 75:e matchminuten då bortalagets Matilda Johansson sprang sig fri och kyligt satte 1–0. Stenasätra replikerade dock bara efter tre minuter på en frispark av Sophie Larsson som man kanske kan tycka att Härnösands målvakt bör ha plockat ner. Men 1–1 stod sig och slutresultatet reflekterade matchen.

STENSÄTRA–HÄRNÖSAND 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 (75) Matilda Johansson, 1–1 (78) Sophie Larsson.

Domare: Christoffer Andersson, Valbo.

Publik: ca 100 personer.

Stensätras tre stjärnor

Josefine Lindström, mfHHH

Eva Westin, mfHH

Mikaela Sundlöv, mfH

Tre stjärnor:

3:

2:

1:

frilans2

JENS LINDQVIST