Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensätra vann lätt mot Hille

Det var ett uddlöst Hille som gästade Skogsvallen på torsdagskvällen.
Sandvikenlaget Stensätra, som inför matchen var nästjumbo, kunde tämligen enkelt plocka hem tre poäng mot ett tröttkört Hille.

Att gästerna inför matchen låg fyra tabellplatser före Stensätra speglade inte matchbilden.

– Tabellen är oerhört jämn, konstaterade Stensätras tränare Göte Nilsson.

Båda lagen kom till matchen med tuffa förluster i ryggen. För Stensätras del var det ett bottennapp mot Valbo som slutade 2-6 och för Hilles del en 1-4 förlust mot Brynäs.

Hemmalaget fick en drömstart. Lisa Tano Ljungkvist fick en perfekt djupledspassning och kunde därefter enkelt runda Hillemålvakten och sätta 1-0. En jämn period kom efter målet där båda lagen hade ett par farliga målchanser. I den 29:e matchminuten kunde Hille kvittera. Klara Axlund tog ner en långboll och skruvade bollen via den bortre stolpen in i mål.

Men efter det blev det tuffare och tuffare för gästerna. Stensätra tog över spelet totalt och tog ledningen återigen när Alma Huremovic satte 2-1.

I den andra halvleken totalt dominerade Stensätra. Kanske tog de tre tidigare matcherna under veckan ut sin rätt här. Hille lyckades i stort sett aldrig få fast bollen på offensiv planhalva. När gästerna kontrade var det ofta tunt med spelare i anfallet och ett samlat Stensätraförsvar kunde enkelt avväpna försöken.

– Fyra matcher på åtta dagar i kombination med en tunn trupp gör det tufft, tyckte Hilles tränare Fredrik Grängfors.

– Samtidigt gör Stensätra det jättebra, dom spelar enkelt och vårdat.

I den 74:e minuten släckte matchens gigant Eva Westin all spänning i matchen för gott. Westin tråcklade sig emellan två Hilleförsvarare och satte slutresultatet 3-1.

– I dag spelar vi riktigt bra, konstaterade Nilsson.