Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stiglundsskolan byggs om

GÄVLEEn ny kafeteria att träffas i på rasterna och fräscha korridorer. Det tycker eleverna Johanna Lindblom och Jeff Nylén blir det bästa när ombyggnaden av Stigslunds högstadium blir klar.- Det är inte så roliga raster. Alla andra skolor har kafeteria, säger Johanna Lindblom.

De får dock vänta ännu en tid, i mars nästa år räknar Tekniska med att arbetet ska vara klart. Men sedan en vecka är ändå 18-miljoner-kronorsbygget i gång, efter att ha varit i farozonen att av besparingsskäl skjutas upp.

Klar 1963
I går tisdag gav barn- och ungdomsnämndens ordförande Helene Åkerlind Jeff Nylén och Johanna Lindblom en drömfångare som en symbolisk start för deras framtida skola.
Stigslunds högstadiebyggnad blev klar 1963. Envåningslängan med skåp- och kapprum ska nu byggas på med två våningar. Förutom kafeterian ska det bli grupprum, mer elevutrymmen, hiss och toaletter. Lärarna ska också få arbetsplatser.

Passar arbetssättet
Enligt rektor Bo Brügge, som själv går i pension i sommar innan ombyggnaden är klar, är den viktigaste förändringen att lokalerna nu kommer att passa skolans arbetssätt. Han har varit med under hela processen, som inleddes redan 1995 genom att direktiven skrevs in i skolplanen. Även elever har varit med i planeringen.
Jeff Nylén tycker att renoveringen är välbehövlig och berättar om hur de fick klassrumshandtaget i handen. Under byggarbetet blir det lite besvärligt, trångt och bullrigt tycker han och Johanna Lindblom. Bo Rickegård på Tekniska säger att det dock hittills ser ut som om man ska klara det utan att eleverna behöver flytta ut i tillfälliga baracker.

ANNA BAGGE