Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stiligt, välljudande och kul

För elfte året i rad spelar och sjunger Gävle Symfoniorkester, Gävle Kulturskolas elever och Forsbacka Kammarkör in julen under ledning av självaste tomtefar i Jan-Åke Hilleruds gestalt.

Vemodigt nog är det sista gången Hillerud leder konserten, han går i pension. Men innan han avtackas bjuds den stora publiken på en stilig, välljudande, rolig och fullkomligt avväpnande julkonsert.

Årets Verdijubileum uppmärksammas påpassligt med slutmarschen ur Aida, inte heller saknas den välkända dansen och marschen ur Tjajkovskijs Nötknäpparen.

Forsbacka kammarkör och orkestern bjuder på bland annat Vom Himmel hoch av Bach och Kring granen med brasskomp innan tomtenissar kommer in på en rad till just marschen ur Aida.

Vilken inlevelse den lilla tomtenissan längst till höger visar när hon dansar loss! Sen kommer hela barnkören in och Hillerud tar på sig tomtedräkten. En rar tablå spelas upp och så följer hela raddan kända julvisor.

Publiken får givetvis vara med och raska över isen, bland annat. Juligare kan det inte bli!

Camilla Dal