Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan bänkades – till ingen nytta

För andra matchen i rad bänkades centern Jonas Nordquist.
– Utifrån hans prestation på isen tog jag det beslutet, säger Tommy Jonsson.

Brynäs tränare Tommy Jonsson gjorde allt för att få fart på sitt lag i Scandinavium. Centern Jonas Nordquist bänkades och det vaskades om i kedjorna efter nästan exakt halva matchen.

– Jag gör en förändring ibland för att få en energikick i laget. Ibland funkar det, ibland inte. I dag gick det inte, säger Tommy Jonsson.

• Du valde att bänka Jonas Nordquist, varför?

– Hur ska jag säga...utifrån hans prestation på isen så gjorde jag det valet.

Nordquist var bäste målskytt under försäsongen, men har bara gjort två mål på 26 seriematcher. Han har dock assisterat till elva fullträffar, men fick finna sig i att sitta ett antal byten även i segermatchen hemma mot Växjö i torsdags.

I går valde Tommy Jonsson att skifta i alla kedjor och testade även en ren juniorkedja med Emil Larsson och Emil Molin tillsammans med Alexander Lindgren som center.

– Jag satte ihop dem från tio minuter in på andra när jag ändrade i alla kedjor. Men det blev en del utvisningar i tredje så det blev inte så många byten för dem, säger Tommy Jonsson.

Förutom förlusten med 3–0 och funderingar kring vilka som ska kampera ihop på isen, har Brynästränaren också har en hel drös spelare borta på grund av skador, sjukdomar och avstängning på Mats Lavander att fundera över.

– Det är ingen skam att åka ned och förlora i Göteborg, men totalt sett är jag inte nöjd någonstans med vår insats i dag, säger Jonsson.