Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ögonvittne: Ungdomsgäng sköt nödraket som for in i lägenhet

Strax före 17.30 på nyårsaftonen larmades räddningstjänsten till adress i Hovsjö, Södertälje.

Annons
Hovsjö.Foto: Läsarbild.

När räddningstjänsten kom till platsen, stod det klart att en avfyrad nödraket startat en brand inne i en lägenhet på sjätte våningen i ett flerfamiljshus på Granövägen.

Enligt ögonvittnen på plats kom nödraketen från Hovsjö centrum där ett ungdomsgäng ska ha bränt av raketen, enligt uppgifter till LT.

– Nödraketen flög in från Hovsjö centrum där ungdomsgäng och polis stod. Raketen krossade fönstret i vardagsrummet och flög in i lägenheten. Familjen lyckades kasta ut raketen till trappuppgången och släcka den, säger ögonvittnet till LT.

Polisen bekräftar den inträffade incidenten som kunde ha gått riktigt illa.

– Nödraketen åkte rakt genom fönstret. De brinner med en väldig hetta så det var tur att ingen blev allvarligt skadad. En person i lägenheten fick brännskador, säger Örjan Österberg, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Lars-Åke Stevelind, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, berättar:

– Det uppstod en brand inne i lägenheten, antänd av nödraketen, men de boende hade lyckats få ut nödraketen i trapphuset och kunde sedan själva släcka branden, säger

– Trapphuset blev rökfyllt så vi har fått ventilera ut röken och därefter undersöka lägenheten.

Polisen vet ännu inte vem som avfyrade raketen men uppger att det var någon i det stora ungdomsgäng som uppehöll sig i Hovsjö centrum som är ansvarig.

– Det var ett jättestort ungdomsgäng som befann sig där och som sköt vanliga fyrverkeripjäser och kastade smällare mot polisen, säger Örjan Österberg.

– Vi omhändertog två personer i 18-årsåldern som visade attityd. De fick stanna på stationen ett par timmar tills deras föräldrar kom och hämtade dem.

– Resten av ungdomarna skingrade vi så nu råder lugn igen i Hovsjö, säger Örjan Österberg.

Mer läsning

Annons