Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stockholms stadsteater minns muren

I år är det 20 år sedan Berlinmuren föll. Det uppmärksammar Stockholms stadsteater i höst. På årsdagen, den 9 november, blir det en hel dag med seminarier och samtal under hela dagen.

 Dessutom sätter stadsteatern upp två nyskrivna syskonpjäser, ”Berlin”, och ”Mur” av den brittiske dramatikern David Hare.

Båda är enmansföreställningar.

”Berlin”, i regi av Philip Zandén och Susanne Marko, har premiär just den 9 november. Philip Zandén framför monologen om den bubblande staden och vad den betyder för Europas historia.

”Mur”, i regi av Alexander Öberg, kretsar kring en annan mur, den så kontroversiella barriären Israel uppför på Västbanken. Sven Wollter framför monologen med premiär den 16 oktober.

Alexander Mörk-Eidem blir dubbelt aktuell på Stockholms stadsteater i höst. Han regisserar ”Puntila/Matti” av Bertolt Brecht och har dramatiserat Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta” som regisseras av Daniel Lind-Lagerlöf.

En annan stor premiär på Stadsteatern i höst blir Tjechovs ”Måsen” med Lena Granhagen, Björn Gustafson och Jakob Eklund. Och så gör Ingvar Hirdwall titelrollen i ”Änkeman Jarl” av Vilhelm Moberg.

Den 20 november blir det nypremiär på publiksuccén ”I väntan på Godot” med Mikael Persbrandt och Johan Rabaeus.