Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökig helg i Sandviken

SANDVIKENDet var oroligt i Sandviken i helgen. Flera fall av misshandel och skadegörelse har polisanmälts.

Annons
Vid midnatt i fredags fick en busschaufför ta emot knytnävsslag från en pojke i 16-årsåldern. Chauffören, som körde buss 41 mellan Sandviken och Hofors, stannade vid bussgaraget på Gävlevägen för att uträtta ett ärende. Det gillades inte av flera av passagerarna som började skrika åt honom att köra vidare. 16-åringen blev så irriterad att han rusade fram och slog chauffören i ansiktet.
Det hela slutade med att chauffören slängde av 16-åringen från bussen och körde vidare.
På lördagsnatten fortsatte stökigheterna. Strax efter elva mötte polisen en 35-årig kvinna på stan som grät efter att ha bråkat med sin pojkvän. Vid Gallerian ska han ha knuffat henne så att hon föll baklänges och slog huvudet i marken.
Strax efter midnatt blev en 16-årig pojke slagen med en flaska i huvudet. Pojken satt på Stadshustrappan när en annan pojke i samma ålder helt oprovocerat ska ha rusat fram mot honom. Därefter ska pojken med flaskan ha sparkat 16-åringen flera gånger i magen. Han fick ett cirka fem centimeter långt jack i huvudet och blödde kraftigt. På Gävle sjukhus kunde han ge en beskrivning av förövaren.
Vi ett-tiden samma natt gick en 36-årig kvinna fram och pratade med några ungdomar utanför Folkets hus. En pojke försökte då ta hennes handväska. När hon ryckte åt sig den fick hon ett slag i ansiktet så att glasögonen gick sönder. Hon fick även ett jack över näsryggen. Vittnen pekade senare ut en 13-årig pojke som förövaren.
En halvtimme senare slängde någon en cykel på sidorutan på buss 91 som skulle gå till Gävle. Cykeln träffade så illa att två 16-åriga gävleflickor skadades och fick föras till sjukhus. Den ena flickan fick glassplitter i ansiktet som skar upp ett sår vid vänster öga. Den andra flickan fick sår på läppen. Dessutom lossnade en bit av en tand på underkäken.