Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökiga elever flyttas

SANDVIKEN
En handfull stökiga elever flyttas bort från Norrsätraskolan.
Upprepade skadegörelser och bråk gör att det inte går att ha dem kvar längre.

Annons
De klarar inte skolmiljön och skolmiljön klarar inte dem, förklarar skolans rektor, Britt-Marie Windemo.
Sedan terminsstarten nu i höst har skolan arbetat med att hitta lösningar på problemen.
- I slutet av förra veckan hittade vi äntligen en lokal på stan där de kan få arbetsro med sina lärare, säger rektorn.
Några av högstadieeleverna har redan tidigare fått sin undervisning utanför skolan. Men extra lokaler kostar förstås pengar och skolledningen bedömde att de skulle klara av att komma tillbaka igen. Sedan dess har pojkarna gått i en särskild undervisningsgrupp på Norrsätraskolan.
- Vi trodde att det skulle fungera den här gången, men det gjorde det inte, säger Britt-Marie Windemo.
Förutom att skolan har en daglig kontakt med pojkarnas föräldrar är nu även socialtjänsten, kommunens centrala studie- och yrkesvägledare och skolans skyddsombud inkopplade för att få eleverna på rätt köl.
- Det handlar om elever som har det jättebesvärligt.
Men det här är ändå inga unika problem för Norrsätraskolan, förklarar Britt-Marie Windemo. Det händer av och till att skolor måste söka en annan skolform för vissa elever. Från och med måndag kommer pojkarna tills vidare att få gå till en särskild lokal i centrum, även om de själva gärna vill gå kvar med sina kamrater. Där ska de få en lugnare miljö som de kan klara av att arbeta i, hoppas Britt-Marie Windemo.
Norrsätraskolan räknar nu med att arbeta hårdare för att komma tillrätta med att det är så många som strular och mår dåligt.
- Nu gäller det att arbeta långsiktigt och förebyggande, säger rektorn.
JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se