Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för porr och spel

Gävle kommun stoppar nu åtkomsten till porr och spelsajter för kommunens anställda. Sociala medier och Youtube går däremot fortfarande att använda, men bara om användningen är arbetsrelaterad.

Gävle kommun har sett över tillämpningen av internetpolicyn för kommunens anställda.

Policyn säger att internet bara får användas till arbetsrelaterade saker. Men inga sajter har varit spärrade.

Så är det inte längre. Kommunen har nu spärrat möjligheten att besöka porr och spelsajter. Att besöka sådana sajter har dock varit helt förbjudet redan tidigare.

När det gäller sociala medier väljer kommunen nu att införa samma modell som landstinget haft sedan årsskiftet.

Det innebär att varje gång en anställd ska logga in på Facebook eller någon annan liknande sajt så får de en ruta med en fråga om besöket är arbetsrelaterat. Denna ruta kommer även upp för den som vill gå till videosajten Youtube. Du måste klicka ja för att få fortsätta.

Det kommer dock inte att ske någon kontroll av om den som klickar ja faktiskt ägnar sig åt arbetsrelaterade saker.

– Det här är ett sätt att förstärka och förtydliga den policy vi redan har, säger Anna Östman, informationschef på Gävle kommun.

Hon berättar att kommunen också har beslutat sig för att censurera de reklambanners som förekommer på gd.se och andra tidningssajter. Men det handlar inte om att kommunen tycker att reklamens budskap är olämpligt för de anställda.

– Många har ett fönster med en tidningssida uppe hela dagen och det kräver mycket bandbredd. Därför har vi valt att stänga av dessa reklambanners när man går in på tidningarnas sidor, säger Anna Östman.