Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa den turkiska invasionen av Afrin!

Det som sker i Afrin är på väg att bli ett nytt Srebrenica med folkmord och etnisk rensning av kurder, skriver Jonna Källström Böresson, V.

Den 3 februari publicerades en debattartikel där jag skrev att Afrin behöver vårt stöd och vår solidaritet. Efter helgens händelser där turkiska styrkor intensifierat attackerna mot Afrin, där attackerna riktas mot de centrala delarna av staden och där målet är civila, måste vi ytterligare höja våra röster!

Debatt: Afrin behöver vårt stöd

Det som sker i Afrin är på väg att bli ett nytt Srebrenica med folkmord och etnisk rensning av kurder.

Rojava är i dag en region som byggt ett demokratiskt system som lyfter kvinnors rättigheter och där kvinnor spelar en central roll i uppbyggandet av samhället. Detta trots att det är en region omgärdad av fullskaligt krig.

Afrin är staden där människor kunnat söka skydd och en fristad. Det är till Afrin tusentals människor flytt undan kriget. Det är en skam att EU och resten av omvärlden vänder ryggen till. Turkiets överfall på Afrin måste stoppas nu!

Vänsterpartiet har ett tydligt budskap till den svenska regeringen och utrikesminister Margot Wallström: Det är hög tid att fördöma Erdogan. Det är hög tid att ta ställning och kräva att turkisk militär lämnar Afrin och Rojava!

Vi kräver att EU och alla demokratiska krafter omedelbart sätter stopp för den humanitära katastrof som Erdogan skapar i Afrin.

Vi i Vänsterpartiet kommer att göra allt vi kan för att stödja den kurdiska kampen och vi kräver att den svenska regeringen sätter press på Turkiet och Erdogan för att stoppa den turkiska invasionen av Afrin.

Jonna Källström Böresson, V

distriktsordförande Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel