Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa mig! Nej, det gick inte

GÄVLE I går kunde inget stoppa dem. Varken låten eller de 600 unga dansarna från Uddans dansskola som uppträdde på Estraden.

Annons
Årets vinnarlåt i barnens melodifestival "Kan du stoppa mig", som kom bland de sista i den europeiska tävlingen, har fått sin revansch.
Om och om igen fick föräldrarna och släktingarna i publiken lyssna till samma låt. Och det gjorde de så gärna. Det var julavslutning och enligt löpande band-principen intog den ena dansgruppen efter den andra golvet och bjöd på en sprakande uppvisning.

Melodifestivallåten varvades med "Floorfiller", "Partymyran", "Rosa helikopter", "Knock You Out" och många fler. Både MTV och Friskis & Svettis kändes rätt onödiga en dag som denna. Publiken klappade i händerna och det var många vuxna fötter som började vicka i smyg under borden.
- Det bästa är att få dansa in genom ett gulddraperi, tyckte en av de yngsta dansarna.
När tävlingsgruppen visade sina fantastiska hiphop-nummer knep det till i hjärtat av alla starka känslor som släpptes lösa i lokalen. En njutning också att se så många påklädda tjejer på scenen. Hellre bulliga, långa tröjor och grova arbetarbyxor än bara magar och tajt.

De allra yngsta, balettklädda, fick lära sig en läxa. Efter envisa tallbarr som fastnade och gjorde stora revor i nylonstrumporna, blir det garanterat mer praktiska danskläder nästa år.
Det gick bra för många Gävledansare på hiphop-SM i Göteborg den 23 november. Fanny Jonsson vann storartat hiphop-klassen för upp till elvaåringar. Superduktiga Nina Persson, som utvecklats otroligt på slutet, kom trea i klassen från tolv upp till 15 år.
David Olsson kom femma i samma klass, där inte mindre än 140 tävlande deltog! När Fanny och Nina visade ett litet smakprov på Estraden ramlade hakorna ner på publiken. De utstrålade båda en otrolig dansglädje och musikkänsla.
- Bara lugn, vi har en prova-på kväll för alla föräldrar som vill prova att dansa hiphop den 17 februari nästa termin, informerade speakern Mange påpassligt.
Även om inga föräldrar skulle våga gå dit då, var det garanterat jättemånga som kände lust att dansa i går.

Helen Grandtisky