Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor efterfrågan på villatomter

SANDVIKEN
De fyra tomter som är till försäljning vid Sommarhagen i Sätra, Sandviken har det varit stor efterfrågan på. Tre av de fyra tomterna ska det skrivas kontrakt på de närmaste dagarna, medan det kan ta någon dag extra innan den fjärde tomten är klar.

Annons
- Troligen görs allt klart under fredagen när det gäller sjötomten, säger Classe Bergkvist på kommunens fastighetsavdelning. Intresset har varit mycket bra och de flesta spekulanter har varit med i budgivningen på alla fyra tomterna.
Priset på de nära 1 200 kvadratmeter stora tomterna ligger på mellan 200 000 och 300 000 kronor. Till det kommer sedan avgiften för vatten och avlopp. Och på det huskostnaden.
Så fort kontrakten är skrivna kommer tomtägarna att ansöka om byggnadslov.
- Förhoppningsvis kan byggandet vara igång redan i sommar, tror Classe Bergkvist.
Under de senaste månaderna har intresset för nya hus ökat. Det är framför allt i Sätra som husspekulanterna kastar sina blickar.
- Det är en helt annan rusch i dag än för några år sedan, menar Classe Bergkvist. Vi har några som ska bygga efter Engatan.

JÖRGEN LARSSON