Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor underhållning - tack, tack!

/

Tredje raka Brynäs-segern hemma i Läkerolen efter säsongens hittills bästa offensiva insats - och en mycket bra match helt i publikens smak.

Annons

Målrikt värre, inte ofta man får se nio mål - och 5-4 till slut för Brynäs mot Skellefteå AIK med intensiv spänning ända in i matchslutet.
Mycket mer kan man inte begära. Stor underhållning. Bara att tacka och ta emot, tycker jag.

om kamp in i sista slutsekunden med högt tempo, bra kombinationer, vackra mål och ett rakt igenom frejdigt spel med ideliga målsituationer framför de båda målburarna.
Kanske inte en match direkt i tränarnas smak - men för de 6.234 åskådarna som såg tillställningen var det rena mumman.
Stor hockeyunderhållning rakt igenom. Eller hockeygodis kanske det heter.
Mycket glädjande att kunna konstatera.

den friska brynäsoffensiven måste harangeras.
Tänk att Czarneckis mannar kunde lyfta så rejält i sin offensiv, bästa hittills i vinter - och tillverka hela fem mål!
Det går ju faktiskt att göra en hel del mål från brynäshåll...något de onekligen kan göra i sina bästa stunder.
Västerbottningarna hade också lika stor offensivlusta, därför blev det denna stora klang- och jubeltillställningen för publiken.
Tre tvåmålskyttar noterades: Två var brynäsare (Granström och Lauritzen) och en skellefteback (Erik Andersson).
Det avgörande 5-4-segermålet (6.51 in på slutperioden) kom från årsförvärvet mitt i säsongen, den från Linköping hämtade Sebastian Lauritzen, som gjorde sin 23:e match i Brynäsdress och som efter två tidigare mål nu fördubblade den siffran till fyra.
Att det var Sebbes bästa match behöver jag knappast tillägga.

bäste brynäsaren var dock Orsasonen och Mora-förvärvet Jonathan Granström. Vilket klipp sportchef Sundlöv där gjorde i somras.
Många undrade vad Micke egentligen värvade...när det stod klart att dalkarln ritat på för Gävleklubben.
Men Sundlöv visste vem han tog - nu är Granström elitseriens stora utropstecken och den mest spännande spelaren som Brynäs har.
Att "Granis" var bra i Mora, det hade jag kunnat konstatera i många möten under senare år mot Janne Simons gäng. Men inte att han skulle få denna fortsatta fantastiska utveckling i Brynäs.
Vilket enormt stort kliv han tagit.

tränaren Czarnecki hade ett bra svar när pressvärden och intervjuaren Kjell Damberg sa nåt om att Granström är säsongens stora elitsensation:
- Killarna i laget visste vilken tung och besvärlig motståndare han var att möta! Rena rama granitblocket!
Granström har mest hört hemma i fjärdekedjandenna vinter - men ändå fått mycket speltid. I både power- och boxplay.
Mot Skellefteå i denna viktiga 40:e omgång när Brynäs via tre poäng kunde kliva upp jämbördes med sina motståndare, hade Jonathan flyttats upp i förstalinan med Dackell och nämnde tvåmålskytt Lauritzen.
Och vad hände: jo, trion noterades för tio poäng totalt - med Granström som allra värst och bäst: två mål även från hans klubba (som av Sebbe L.) och dessutom två assist.

kopiöst i varje match, hade nu 20:57 i speltid mot Jonssons drygt 24 och Hietanen, nästan 24 även han - men arbetsbelastningen är givetvis störst på en forward som intensivt får jaga upp och ner.
Vilket "Granis" gör med ackuratess! Inte bara med stort fighterhjärta, utan även med stor spelintelligens. En riktigt duktig s k tvåvägsspelare.
Han går in i varje närkamp, smäller på och kommer ofta, ofta ut först med pucken och ger därmed Brynäs automatiskt ett spelövertag i anfallszon. Lägg därtill hans fina tekningsförmåga.
Jag vill påstå att Jonathan Granström är den som denna säsong gått i bräschen och fått in något av den gamla hederliga brynäsandan i laget - och den enorma kämpaglöd som utmärkte Moragänget under de senaste elitsäsongerna.
Bara att tacka och ta emot för Brynäs.

tycks ha fått den efterlängtade förstakedjan - som kan producera.
Hela brynäslaget spelar just nu med stort självförtroende från målvakten Anders Lindbäck, som fått nytt förtroende och även om ett par av målen inte såg direkt otagbara ut, eller i varje fall Viklunds backskott (som gav 2-2) där "Limpan" missade med plocken, fram till siste forwarden i fjärdeformationen.
Stor laginsats rakt igenom presterades - och Brynäs var framför allt bättre både i power play, där Granströms båda mål (3-2 och 4-2 i mittperioden) kom i numerärt överläge, och i boxspelet (där bara ett släpptes in, Erik Anderssons dragskott som gav 4-4 tio sekunder in på tredje när Sunkan satt utvisad).
Som så ofta numera i tuffa och jämna matcher avgör de båda spelformerna.
Brynäsarna sattes verkligen på prov i slutet, 1.35 minuter som de fick spela tre mot fem. Och i allra sista slutskedet fyra mot sex. Trion Jonsson, Hansen, Molin visade där med eftertryck att de alla tre tillhör seriens allra bästa utvisningsdödare.
Brynäs upp i jämnhöjd poängmässigt med Frölunda (en match mindre dock), Skellefteå och Luleå - och det bästa av allt: jumbolagen under kvalstrecket, Dif och SSK förlorade båda.
Rögle gnetade åt sig en pinne i Linköping efter tio raka bortaförluster, och är sex efter Brynäs - och bakifrån heter hoten Timrå, sju efter, och Modo som är på gång och ska mötas nästa gång på torsdag i Ö-vik, åtta efter Gävlelaget.

när 15 grundseriematcher återstår och där Brynäs har sju av dessa på hemmais, där laget otvivelaktigt är starkt och kan komma att greja slutspelsplatsen.
Kanadensaren Kyl Wanvig fick inte spela alls, han fick rehabträna istället före matchen i fysrummet, för att hitta sitt rätta jag och komma tillrätta med de stora rinkarna här och överhuvud taget omställningen till svenskt elitseriespel.
Tränaren Czarnecki tog ensam beslutet att låta honom vila helt från matchen och kommenterade det efteråt så här:
- Wanvig är just nu 13:e forward. Han har inte plats bland fyra formationer, konstaterade Niklas på presskonferensen.
En kvällstidnings skriverier om att han har 235.000 kronor i månadslön kan dock helt avfärdas, rent nonsens. Hans lön ligger inte alls på den höga nivån.

Mer läsning

Annons