Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora gjorde leksaker till små

– Wow!
Barnen på Staffansgårdens förskola gör stora ögon när de får se de nya leksakerna.
Byggda av elever på ett av Polhemsskolans introduktionsprogram.

Nyfikenhet och förväntan blandas i rummet på Staffansgården där barnen från Solrosen och Maskrosen samlats. Fyra elever från Polhemsskolan väntar utanför med de leksaker som de byggt av bland annat gamla skrivbord. Tio elever har varit engagerade.

Idén fick de runt jul. Att det blev just till barnen på Staffansgården beror på att en av eleverna i klassen har haft praktik på förskolan.

De har med sig en sjö, en kyrka, en moské, två olika hus och ett parkeringshus och kan därmed bygga upp ett litet samhälle på golvet. Leksakerna är tänkta för inomhusbruk.

– Ni måste säga vad man kan göra med dem, säger ett av barnen och några andra tar sig lite närmare. Det ser så spännande ut.

– Nu kan ingen säga till er att ni inte kan snickra, säger läraren Daniel Hallbygård innan både stora och små försvinner ut på gården för att fika.

Barnen har nämligen bakat som tack.