Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora skillnader i ungas löner

Lönerna för ungdomars feriepraktik varierar stort mellan olika kommuner. Såväl Gästrikekommunerna som Älvkarleby betalar lägre än Kommunals rekommenderade miniminivåer.

Enligt en undersökning som Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, har gjort erbjuder nio av tio kommuner i år sommarjobb och feriepraktik till unga. Men lönerna skiljer sig åt kraftigt.

Av de 230 kommuner som besvarade enkäten uppges smålänska Västervik betala lägst i landet. Där får så kallade Sommarfixare 30 kronor i timmen under de två veckor som de arbetar inom kommunal verksamhet.

Riksgenomsnittet för feriepraktik ligger på 56 kronor i timmen. Varken gästrikekommunerna eller Älvkarleby betalar högre än så.

I Ockelbo är timlönen 50 kronor för totalt 60 timmars arbete under tre veckor. Den totala inkomsten blir 3 000 kronor före skatt. 45 ungdomar som gått ut antingen grundskolan eller gymnasiets årskurs ett eller två erbjuds att arbeta med allt från renhållning av badplatser till kaffeservering i Rönnåsstugan.

– Det är enbart jobb som annars inte skulle bli utförda. Politikerna i kommunstyrelsen har avsatt 65 000 kronor. Därutöver har vi fått statliga pengar. Jag har förhandlat med Kommunal om lönerna, det vill säga hur många som ska få dela på pengarna. Jag kan bara hålla med om att 50 kronor är lite, men ju fler som får möjlighet att jobba desto bättre, säger Torbjörn Hallberg, chef för kommunens arbetsmarknadsenhet.

Sandvikens kommun valde i år att inte erbjuda någon feriepraktik alls på grund av den dåliga ekonomin.

Inte heller Gävle, Hofors och Älvkarleby kommer upp i Kommunals rekommenderade miniminivåer på 58 kronor i timmen för feriearbetande 16-17-åringar och 72 kronor i timmen för 18-19-åringar.

– Våra sektioner har förgäves försökt att förhandla upp lönerna. Kommunerna vill att så många som möjligt ska få sysselsättning, vilket är svårt att argumentera emot, säger Mari Schönning, ombudsman på Kommunal i Gävleborg.

En feriepraktikant ska inte ersätta en ordinarie anställd. Men enligt SSU använder vissa kommuner feriepraktikanter för att utföra vanliga jobb som annars skulle ge högre betalt enligt gällande kollektivavtal.

– Jag har inte fått några signaler om att det förekommer i Gävleborg, säger Mari Schönning.