Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stororder skapar nya jobb

Vendator har fått en stororder av Telia och måste nyanställa. 75 personer har redan anmält intresse.

Telemarketingföretaget Vendator har stora behov av nyrekrytering. En av de stora kunderna, Telia, har lagt mer uppdrag på Vendator som redan nu i mars nyanställt 40 personer. Men det finns fortsatt behov av nyrekrytering och man söker nu både personal som kan jobba dagtid och personer för kvällar och helger.

I dag är alla 104 arbetsplatserna bemannade, men det varierar över tid. I regel är det fullt under helger och kvällar då en stor del av telefonförsäljningen sker.

Ulrika Green, rekryterings- och utbildningsansvarig för kontoret i Hofors, har fått många intresserade till de nya jobb som erbjuds.

När arbetsförmedlingen anordnade Jobbchansen häromdagen var det många som kom för att prata om möjligheten till jobb.

Ett jobb som telefonförsäljare där företaget både erbjuder utbildning om Vendator och hur man jobbar som telefonförsäljare.

– Men vi ger även en utbildning inriktad mot den kund som man jobbar för, säger hon.

Förutom Telia så är fler stora projekt på gång som kräver personal, men Ulrika Green är förtegen om vilka de nya kunderna är och avslutar med att säga att man behöver många fler.

– Samtidigt har det varit lätt att rekrytera bra personal i Hofors så vi ska nog klara våra åtaganden, säger hon.